A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miért veszünk össze minden karácsonykor?

Eleinte csak készülődik a karácsony, levél íródik a Jézuskának, amit apának kell majd kézbesíteni, de nem szabad ám elolvasni, mert titok. Az anyukák nagytakarítást rendeznek, ilyenkor sokat és hangosan sírnak, aztán leszaladnak (titokban) lezsírozni a cukrásznál a bejglit, a kifőzdésnél a halászlét, a fodrásznál az időpontot.

Fotó: Shutterstock.com

A nagymamák előveszik a spórolós borítékot és belesóhajtanak, a nagypapák új elemet tesznek a táncos lábú gagyi télapóba, az apukák zenélős fényfüzért aggatnak az erkélykorlátra (a tavalyit már látta a szomszéd).

Ha mindezzel kész vannak, akkor meg sorban állnak, és ha épp nem állnak sorban, akkor meg lázasan terveznek, apa meg anya, titokban, hogy kinek mit és mennyiért, és majd melyik rokonhoz melyik nap, és hánytól hányig, és ki legyen majd meghíva, és kinek legyen csak írva, és kit kell majd etetni, kit elég csak itatni, és különben is miből.

Aztán apa felhoz a tárolóból egy óriási bőröndöt, ami telis-tele van ajándékkal tavalyról, szépen felcímkézve, hogy Erzsikétől Mikiéknek szeretettel karácsonyra, és anya előkapja a szintén összegyűjtött csomagolópapírokat, meg egy csomó új üdvözlőkártyát, és ügyesen átcímezi az ajándékokat, persze úgy, hogy apa közben figyel, nehogy az kapja, aki adta, vigyázz, a papír sem egyezhet!

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 29. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!