A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miért ne most?

– Felöltöznél végre?

Idegesen kocogtattam a karórám számlapját Szofi előtt, aki még az alvópólóját viselte, és azt ismételgette a telefonba a barátnőjének, hogy irtózatosan sok dolga lenne a munkahelyén, rosszabbkor nem is halhatott volna meg anyám nővére.

Fotó: Shutterstock.com

– Az ember mindig rosszkor hal meg, nem gondolod? – vetettem oda ingerülten, de meg sem hallotta.

A lelkem mélyén megértettem őt. Anyám kiállhatatlan nővére soha nem volt jóindulattal iránta, és a legutolsó megjegyzését – nyilván azért nem sikerül teherbe esnie, mert alkalmatlan az anyaságra –

Szofi kegyetlennek találta. Szívem szerint megkíméltem volna a szertartástól, de anyám hallani sem akart róla: nem teheti meg vele, hogy nem jön el, mit gondolnának a rokonok?

Végre-valahára elindultunk. Talán gyorsabb lesz tömegközlekedéssel, okoskodtam tévesen. Egy baleset miatt a busz csak lépésben tudott haladni. Az utastérben egyre fullasztóbb lett a meleg. Még virágot is vennünk kell, jutott eszembe.

– Hoztál vizet? – kérdezte Szofi. A száját húzta, amiért kiment a fejemből, és arról kezdett beszélni, hogy soha nem fogja tudni behozni a lemaradását.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 28. oldalán!)

Címkék: szerelem, halál, temető, tömegközlekedés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!