A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miért bámul másokat?

Már a cím is felháborító, pedig még azt sem tudjuk, hogy ki bámul kiket, és tényleg, hogy miért. De teljesen mindegy, mert a lényeg az, hogy ha ez a bámulás a harmadik félnek rosszulesik, akkor tilos.

Fotó: Shutterstock.com

De ne szaladjunk ilyen gyorsan túl a problémán. Mert sajnos gyakorta megesik, hogy egy párkapcsolatban élő egyén a kedvese társaságában az utcát róva a szemből jövő ellenkező nemű arcába és/vagy más testtájékába mered, önmagáról (és párjáról!) megfeledkezve, miközben ezt a beleájulásos bámulást az őbelé karöltve csimpaszkodó kedves nagyon is érzékeli.

Mi a bámulás oka?

Vegyük a leggyakoribb esetet: a bámulós egyed a pasi, méghozzá a mi pasink, a megbámult egyed pedig a nő, de nem mi, hanem egy másik nő. És hogy honnan tudunk a bámulásról?

Hát onnan, hogy a szemünk láttára, fényes nappal, a nyílt utcán történik. De vajon miért tesz ilyet az a férfi, aki bevallottan szeret, a kezünket fogja, vacsorázni visz, jövőt tervez velünk satöbbi? Ennek több oka lehet.

  1. A velünk való kapcsolattól olyannyira megnőtt az egója, hogy szinte tobzódik az élményekben. Az, hogy ő számunkra megfelelő, szinte hihetetlen számára, és most fűn-fán ki akarja próbálni a varázserejét.
  2. Tele van irántunk szerelemmel és vággyal, és ez a vágy olykor túlcsordul rajta, és más nőcikre is picit rácsorog, amiről tényleg nem tehet (de tényleg, tényleg).
  3. Kissé még mindig bizonytalan önmagában, és szeretné, ha észrevennénk, hogy őt bizony más nők is megcsodálják, igaz, a megcsodálást titokban ő kezdeményezi a meresztgetős szemével (amíg ki nem lesz nyomva neki). Mindegy, a lényeg, hogy a bámulással nekünk üzen, méghozzá azt, hogy csak ne legyünk úgy eltelve magunktól, mert lehet, hogy mindjárt elcsábítja őt egy szemből vágtató nőci.

Te nem bámulsz? Csak őszintén!

Miután átvettük, mi minden késztethet bámulásra egy amúgy hozzánk tartozó férfit, nézzünk magunkba, hogy velünk nem fordult-e még elő hasonló.

  • Tegyük fel, mentünk az utcán kedvesünkbe gabalyodva, és akkor hirtelen egy tüzes szempár a szemünkbe villant (a szemből jövő megbámulós pasi), és mi hirtelen azt sem tudtuk, mit néz, és miért, és ki ez, és mit akar, és ettől olyan zavarba jöttünk, hogy véletlenül túl hosszan néztünk vissza az ő szemébe.
  • Vagy épp mentünk az utcán a kedvesünkbe gabalyodva, és ekkor hirtelen szemből egy megveszekedetten álompasiszerű pasi közeledett, és nem is azért bámultuk, mert érdekelt minket, dehogy, hanem csak azért, hogy őrá vajon milyen hatással vagyunk, csak úgy kíváncsiságból.
  • Vagy épp mentünk az utcán a kedvesünkbe gabalyodva, amikor azt láttuk, hogy a szemből jövő pasi gyilkos pillantásokat lövell a mi kedvesünkre, amiért ő a szemből jövő csaját stírölte éppen pofátlanul, és miránk pedig pont nem néz senki, sem a kedvesünk, sem a szemből jövő csaj kedvese, még a csaj sem. És hát ezért…

Mi a bámulás helyes módja?

Minden felvetést és konklúziót összegezve le kell szögeznünk, hogy nem a bámulás tényével van a baj, mert bámulgatni lehet így is, meg úgy is, meg amúgy is, és az nem fáj senkinek.

Hanem a bámulás hogyanjával van a baj, amikor a bámulás során a két mellettünk ugrándozó szemgolyó kitüremkedik a három dimenzióból, és szürreális módon körülfolyja a szemből jövőt, de úgy, hogy az már nyolc napon túl is maradandón körül lesz folyva, miközben mi megsemmisülve és porrá alázva rogyadozunk a semmi ködén.

Az ilyen megbámulásnak oka egyébként csak egy van, és az igen egyértelmű: a kedvesünk, akinek oldalán sétálunk, érzéketlen és modortalan, egyetlen másodpercig sem érdemel meg minket.

Bámulj vissza!

Ám ha a bámulás nem túl sértő, épp csak átsuhanás, leheletnyi szemvillanás, tekintetrebbenés, szemtengelyferdülés – és főleg letagadható vagy kimagyarázható, akkor nem érdemes foglalkozni vele.

Szabad viszont játékos bosszúból viszontbámulni, de úgy, hogy megbotlás legyen a vége, és ha a terv bejön, akkor a kedvesünk, akibe belegabalyodva az utcán oldalgunk, többé nem a nőciket fogja bámulni, hanem a nőcikbe gabalyodott pasikat, hogy melyiket kell azonnal felpofozni, amiért minket bámul.

Elnézem, hogy megnézed, de meg ne lássam!

Az elköteleződés a közhiedelem szerint azzal jár, hogy többé nem nézhetsz másra. Bűn másokat megkívánni, bűn másokat szépnek látni. Osho, az indiai spirituális mester szerint azonban az a nő (vagy férfi), aki elvárja a párjától, hogy senki mást ne kívánjon meg még gondolatban sem, az azt éri el, hogy őt sem fogja kívánni.

A vágy ugyanis „szétterül”. Ha megnő egyetlen valaki iránt, akkor mindenre és mindenkire kiterjed, az összes formás alakra, fenékre, arcra, vállra, hangra. Ha viszont a többi fenék tiltott, akkor megy velük az egyetlen megengedett fenék is, mert az is a többi fenék része. Fura, nem? Pedig így van.

Ne azt akarjuk tehát, hogy szerelmünk vak legyen mindenki másra, mert akkor hamar ellobban benne a vágy irántunk is, hanem azt, hogy miközben más méltókkal összemér, lássa, mégis milyen nagy kincsre lelt bennünk.

És soha, de soha ne okozzon fájdalmat azzal, hogy a szemünk láttára, a jelenlétünkben vet igéző pillantást egy másik nőre.

Címkék: flört, szemezés, bámulás, megcsalás szemezéssel

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!