A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mi, nők, és a barátnők

Nagyanyáinkat annak idején még arra tanították, hogy amikor férjhez mennek, be kell szüntetni a barátságokat, és csupán a férjüknek tartoznak teljes őszinteséggel. Szerencsére ezt már ők sem fogadták meg.

Fotó: Shutterstock.com

„Nekem Molnár Piroska a legjobb barátnőm már 30 éve. Mindent megbeszélünk, mindent tudunk egymásról, de női fecsegéseket nem folytatunk. A kaposvári színháznál ismertem meg. S bár ő teljesen más személyiség, mint én, hasonló az értékrendünk.” POGÁNY JUDIT A RIDIKÜLNEK

„A NŐK BARÁTSÁGA TARTALMÁBAN EGÉSZEN MÁS JELLEGŰ, A LÉNYEG NEM AZ »EGYÜTT CSINÁLÁS«, HANEM AZ »EGYÜTT LEVÉS«, S A FŐ TÉMA A LÉLEK REJTELMEINEK KUTATÁSA, AZ ÖNFELTÁRÁS, AZ ÉRZELMEK, A KAPCSOLATI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA. A NŐK MÉLYEN ELKÖTELEZŐDNEK A KAPCSOLATAIKBAN, HŰSÉGESEBBEK ÉS KITARTÓBBAK A BARÁTSÁGUKBAN.” Szendi Gábor pszichológus (www.pszichoterapia.tenyek-tevhitek.hu)

„A legjobb barátnő olyan fogalom, amiből a legtöbb csaj soha nem nő ki. De kérdezzetek meg egy pasit, hogy ki a legjobb barátja. Erősen el kell gondolkoznia rajta. Nem fogja azonnal rávágni. Lehet, hogy egyetlen név se jut eszébe, legalábbis a »legjobb barátról« nem. A nők számon tartják az efféle dolgokat. A férfiak nem. Ne kérdezzétek, miért.” LAURELL KAYE HAMILTON, AMERIKAI HORROR- ÉS SCI-FI-ÍRÓ

A nők minden életkorban több időt töltenek beszélgetéssel, mint a férfiak. Tizenéves korban a fiúk és az iskola, a női szerepek megtanulása, huszonévesen a pálya- és a párválasztás, később a családalapítás, a gyerekek, felnőttkorban a partnerek, a gyerekek a fő témáik.

Nők közötti barátság:
Egy nap az asszony nem jött haza éjszakára. A férje másnap megkérdezte, hol aludt, mire a felesége azt válaszolta, hogy az egyik barátnőjénél.
A férj felhívta a felesége tíz legjobb barátnőjét, de egyik sem igazolta az állítást.
Férfiak közötti barátság:
Egy nap a férj nem jött haza este. A felesége másnap megkérdezte, hol aludt, mire a férj azt válaszolta, az egyik barátjánál.
Az asszony felhívta a férje tíz legjobb barátját: nyolcan igazolták, hogy ott aludt, ketten pedig azt mondták, hogy még mindig ott van.

Címkék: barátnők

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!