A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mi alapján választunk párt huszonévesen?

Szokták mondani, hogy a húszas évek a kísérletezés időszaka. Ilyenkor tapasztalatokat gyűjtünk, hogy megtudjuk, ki is illik hozzánk igazán, és ki egyáltalán nem. Zokogva meséljük a barátnőinknek, amikor szakítanak velünk, majd egy hét múlva már másvalakibe zúgunk bele fülig.

Fotó: Shutterstock.com

De vajon tisztában vagyunk azzal, hogy mit is keresünk a másikban? Egyáltalán gondolnunk kell-e arra, hogy olyan valakit válasszunk, akivel el tudunk képzelni egy közös jövőt?

Én úgy gondolom, hogy egy mai huszonéves olyan párt keres, akinek hasonló az érdeklődése, mint neki, és hogy együtt hasonló karriert tudjanak felépíteni. Azért is gondolom így, mert a húszas éveink karrierünk megalapozásának évei is, és nincs abban semmi rossz, ha a párunkkal egyazon célért küzdünk akár közösen.

Azt is gondolom, ahhoz, hogy önmagunkat is jobban megismerjük, és hogy rájöjjünk, kik is vagyunk valójában, és milyen társra vágyunk, nem árt, ha kicsit kísérletezünk. Nem kell azonnal férjet keresnünk magunknak.

Azt hiszem, hogy huszonévesen nem kell azon aggódnom, hogy abból a férfiból, akit épp szeretek, vajon jó férj válik-e majd, és hogy jó apja lesz-e a megszületendő gyerekeinknek. Nem kell, mert még nem tartok ott. Arról nem is beszélve, hogy a szociológusok szerint az y és z generáció tagjai, vagyis a mai huszonévesek gyerekkora és az úgynevezett fiatal felnőttkora kitolódik egészen 35 éves korukig.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 4. számának 56. oldalán!)

Címkék: párválasztás huszonévesen, jó férj, jó apa

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!