A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mert mi is a bosszú tulajdonképpen?

Érdekes. Sokat gondolkodtam ezen a bosszú dolgon. Próbáltam keresni helyzeteket az életemből, amikor valakin valamit megbosszultam. Vagy meg akartam bosszulni. Vagy egyáltalán tervezgettem, hogy bosszút állok.

Fotó: Shutterstock.com

De először nem találtam ilyesmit a saját életemben. Nem – gondoltam először –, engem soha senki nem bántott meg annyira, hogy ezért bosszút forraltam volna ellene.

Engedd meg, olvasóm, hogy itt egy kis kitérőt tegyek. A cikkírással úgy vagyok, hogy ha tudom, írnom kell valamiről, rendszerint azonnal nekilátok. Sokan szorgalomnak gondolják ezt, én ellenkezőleg, éppen hogy lustaságnak. Addig ugyanis, amíg a munkámat el nem végeztem, nem tudok nyugodtan pihenni. Saját nyugalmam érdekében vagyok szorgalmas.

A kitérőnek itt vége. Csak azért mondtam mindezt el, mert érzékeltetni akartam, hogy mekkora bajban voltam ennek a bosszúról szóló cikknek a megírásával. Tudtam, hogy kell, de halogattam. Úgy is mondhatnám, hogy napokig nem találtam fogást rajta.

Hirtelen jött a megvilágosodás. Ma reggel úgy ébredtem, hogy rájöttem. A bosszú nem az, amit a maffiáról szóló olasz filmekben látunk. Nem éveken át dédelgetett, tervezgetett visszavágás. Nem egy Monte Cristo-történet. Nem csak az.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 5. számának 57. oldalán!)

Címkék: bosszú, bosszúhadjárat, bosszúállás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!