A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mennyire engeded, hogy a spiritualitás hasson rád?

A spiritualitás sokféle módon hat a lelkünkre. Vannak, akik nem hisznek dogmákban, egyszerűen csak érzik, hogy egy náluk hatalmasabb erő jelen van az életükben, és talán segít a bajban. Aztán vannak, akik egy-egy vallás szabályait betartva érzik magukat biztonságban. És vannak, akik mindenben a spirituális erő jelenlétét érzik, felhőket értelmeznek, számokat elemeznek, álmokat fejtenek, hisznek a csillagok hatalmában, a Hold változásában, és különféle orákulumoktól, kártyától, ólomtól várják a választ arra, hogyan alakul a sorsuk.

Fotó: Shutterstock.com

De szinte mindegy, melyik formáját engedjük közel magunkhoz a spiritualitásnak, egy magasabb rendű, titokzatos erő mindenképp jelen van az életünkben, még akkor is, ha sosem tapasztaltuk. A nagy vallások szent iratai, emelkedett emberek, próféták jóslatai, szentek történetei bizonyítják ennek a gyönyörű létezőnek az igazát.

Aki hisz, nincs egyedül

Azt mondják, a hívő ember szerencsés, higgyen bármiben. Mert akinek hite van, az sosincs egyedül. Az akármekkora bajban van is, mindig számíthat egy láthatatlan erő védelmére, egy ölelésre, simogatásra, melyet a test nem érez, csak a lélek. Aki hisz, az bízhat, reménykedhet, és minél erősebben hisz, annál esélyesebb, hogy megmenekül.

Bízol a hitedben?

Persze, eldönteni nem lehet, hogy mostantól hiszünk, és kész. A hit óriási áldás, talán nincs is nagyobb ajándék, mint a bizonyosság, hogy tartozunk valakihez, aki bár láthatatlan, mégis végtelen. A csodálatos, sejtelmes, néhol félelmetes, mégis erős erdőrészletek segítenek megismerni önmagunk viszonyát a spiritualitáshoz.

Segítenek abban, hogy megértsük, jelen van-e a lelkünkben az a varázslatos lehetőség, amit hitnek hívunk, és ha jelen van, eléggé bízunk-e benne, eléggé átadjuk-e magunkat, életünket az erejének. Az erdőrészletek mind utalnak valamire, egy-egy titkos tulajdonságunkra, amely elárulja, mennyire erős a hitünk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 6. számának 50. oldalán!)

Címkék: hit, teszt, tudatalatti, erdő rejtett üzenete, hit ereje

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!