A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mégis kinek a leckéje? Hány éves korig tanuljon a szülő együtt a gyerekkel?

Elsőben, másodikban a legtöbb gyerek tanulószobás, azaz napközis. Ebben a korban még nem mehet haza, nem lehet otthon egyedül, ezért ha a szülő dolgozik, a kisiskolásnak meg kell várnia, amíg apu, anyu érte megy. Addig nincs gond. A gyerek a suliban megcsinálja a leckét, s a házi feladat nem rontja el az estéket, hétvégéket. Ez a gondtalan iskoláskor azonban nem tart sokáig.

Fotó: Shutterstock.com

Miért baj, ha nem jó a bizonyítvány?

Erzsi például ötödikes. Suli után ebédel, kicsit játszik, aztán edzésre, különmatekra vagy zongoraórára megy. Hat előtt néhány perccel ér haza, s még várja a rengeteg tanulnivaló. Erzsi mamája nagyon komolyan veszi a tanulást, s mivel nincs elég idő, hát segít.

A környezetismeret-könyvben aláhúzza a fontos részeket, kikérdezi a verset, ellenőrzi a matekleckét, másnapra bepakolja Erzsi táskáját. Mert a kislány elég szétszórt, ha rajta múlik, valamit biztosan otthon hagy, s akkor jön a figyelmeztetés, aztán az egyes, s akkor ugrik a kitűnő bizonyítvány.

S ha Erzsi mamáját megkérdezzük, hogy mi történik, ha a kislánya nem kitűnő, azt válaszolja, hogy akkor nem tud majd felvételizni a hatosztályos gimnáziumba. S ha megkérdezzük, hogy miért olyan nagy baj ez, akkor kész a válasz.

Azért, mert az általánosban csak a gyengék maradnak nyolcadikig. Ezért kell tanulni a gyerekkel, még azon az áron is, hogy az örökös számonkérés miatt megromlik a viszony a szülő és gyerek között. S ez elég szomorú.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 3. számának 52. oldalán!)

Címkék: iskola, bizonyítvány, kötelező olvasmány, felvételi, lecke, házifeladat

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!