A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Meghan Markle, avagy egy modern hercegné meséje

Ha valaki egy éve azt mondja, hogy az amerikai elvált színésznő pártfogója a királyi családban épp a 92 éves Erzsébet királynő lesz, valószínűleg csak legyintünk egyet. Pedig ez a helyzet, ráadásul a legszebb ajándékot is az uralkodótól kapta.

Meghan Markle és II. Erzsébet királynő
Fotó: PuzzlePix

Meghan Markle, a hollywoodi hercegné május óta hivatalosan is a brit királyi család tagja, de az irányába mutató érdeklődés egy cseppet sem csillapodott.

Ez persze érthető, hiszen a hercegné és férje, Harry herceg első gyermekét várja, mely hírt ausztráliai körútjuk előtt jelentették be. Az úton lévő kis trónörökös mellett ráadásul az is állandó téma, hogy II. Erzsébet királynő kivételezik Meghannal.

A világ már akkor is megdöbbent, amikor az uralkodó tavaly karácsonykor meghívta a család vidéki birtokára, holott akkor még csak Harry menyasszonya volt a színésznő, így részvétele a királyi karácsonyon hosszú évek hagyományát törte meg.

Az idei karácsony is szolgál meglepetésekkel, hiszen Erzsébet újabb kedves gesztussal lepte meg unokája feleségét, meghívta ugyanis édesanyját, Doria Raglandet, hogy ünnepelje a királyi családdal a szentestét.

Sussex hercegnéje tehát ismét mesés karácsony elé néz, a királyi család a Londontól 175 kilométerre lévő sandringhami birtokon gyűlik össze december 24-én, hogy megajándékozzák egymást.

A szokásos program szerint másnap mindenki részt vesz a Szent Mária Magdolna-templom reggeli miséjén, aztán egy pompás ebéd következik, és ha az időjárás engedi, ezt követi egy nagy séta a gyönyörű birtokon.

Első hallásra nincs abban semmi meglepő, hogy a királyi család egy tagjának rokonait szívesen látják a családi eseményeken, ezek azonban a nagyobb nyilvánosságot kapó keresztelők és esküvők esetében igaz.

Katalin hercegné, Vilmos herceg felesége, a mai napig nem ünnepelhette szüleivel a karácsonyt Sandringhamben.

Middletonék sosem kaptak meghívást az uralkodótól, holott 2011-ben kötött házassága a trónörökössel épp elég alkalmat szolgáltatott egy hasonló gesztushoz.

Van magyarázat a kitüntetett figyelemre

Igen, Harry herceg is bátyja nyomdokain jár, hiszen közrendű feleséget választott, azonban Katalinhoz képest Meghan helyzetét több tény is nehezíti.

Az újdonsült hercegné édesanyja ugyanis afroamerikai, emellett színésznői karrierje, valamint az, hogy egyszer már volt férjnél, szintén olyan szempontok, melyek miatt kétséges volt, hogy a világ, valamint az uralkodó hogyan fogadja majd őt.

Meglepő módon pont Erzsébet királynő lett Meghan legnagyobb támogatója.

A várandós hercegné, aki a hivatalos programokon és a már említett külföldi látogatásán is remekelt, minden támogatást megkap a királyi családtól, éreztetik vele, hogy befogadták, hiszen saját családjától, édesanyján kívül, egy jó szóra sem számíthat.

Meghan családjából az esküvőn egy rokon sem jelent meg, illetve meghívást sem kaptak, miután mindannyian azon dolgoztak, hogy a lehető legrosszabb színben tüntessék fel Meghant a sajtóban.

A helyzet azóta sem javult, hiszen a hercegné édesapjával sem tartja a kapcsolatot, aki helyett Harry édesapja, Károly herceg vezette az oltár elé a menyasszonyt.

Meghan azonban anyukájával nagyon szoros viszonyt ápol, szinte mindennap beszélnek telefonon, hisz a várandósság miatt most különösen hiányzik neki Doria, aki Los Angelesben él.

Erzsébet gesztusa tehát ismételten annak jele, hogy a hercegné teljes mértékben a korona támogatását élvezi. Ráadásul az uralkodó szerint Meghan roppant pozitív személyiség, aki nem csak Harryre van jó hatással, de például Károly herceg és fiai kapcsolatára is.

Meghan a modern királyi család arca

A Harry herceggel kötött májusi esküvője óta mindenki azt figyeli, hogy a 37 éves Meghan Markle hogyan boldogul az új szerepben.

A hercegné azonban nem tud hibázni, hiszen bármi olyat is tett eddig, ami a királyi család ki nem mondott protokolljának nem felelt meg (lásd: saját maga zárta be autója ajtaját, vagy hogy vállát megmutató ruhát viselt a királynő születésnapján), azt a sajtó elintézte annyival, hogy a sussexi hercegné a modern szín a családban.

A királyi család már Katalin hercegné érkezésével is a 21. század felé vette az irányt, azzal pedig, hogy egy hollywoodi sztárt is mondhatni tárt karokkal fogadtak, a tendencia tovább folytatódott.

A kis trónörökös már egy sokkal nyitottabb királyi családba születik, míg Harry herceg béklyóként élte meg származását, és sokáig lázadt az elvárások ellen, az ő gyermeke már biztosan nem fogja börtönnek érezni a palotát.

Igaz, neki könnyebb dolga lesz, mint Katalin és Vilmos kisfiának, Györgynek, aki apja után egyszer elfoglalja majd a trónt. Meghan és Harry gyermeke automatikusan nem kapja meg sem a hercegi, sem a hercegnői címet.

Ha fiú lesz, akkor az Earl of Dumbarton, ha lány, a Lady Mountbatten-Windsor cím jár a számára, Harry vezetékneve után. A pici keresztnevére egyébként már javában lehet kötni a fogadásokat, jelenleg a lánynevek közül a Victoriát, a fiúnevekből pedig az Albertet és az Arthurt találják a legesélyesebbnek a bukmékerek.

A jövő áprilisban érkező kislánynak vagy kisfiúnak, aki a hetedik helyet foglalja majd el a trónöröklési rendben, a lehető legátlagosabb életkörülményeket fogják biztosítani szülei.

Meghan barátai szerint a lurkó vélhetően nem fog puccos iskolába járni, és Harryvel arra biztatják majd, hogy kövesse az álmait.

Hisz ha egy Los Angeles-i kislánynak, akinek nagy álma volt, hogy színésznő legyen, nemcsak hogy sikerült nyomot hagynia Hollywoodban, de még egy igazi herceg is feleségül veszi, tényleg bármi lehetséges.

Címkék: ausztrália, erzsébet királynő, harry herceg, meghan markle, angol királyi család, afroamerikai sznésznő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!