A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Meg lehet szabadulni a pattiktól!

Pattanás, mitesszer, zsírcsomó - a legvisszataszítóbb szavak, ha a bőrünkről van szó. Van, akinek csak időnként csúfítják az arcát, és van, akinél rendszeressé vált ez a kis rondaság.

Nincs ember, aki ne találkozott volna vele, hiszen a hormonváltozással járó kamaszkor mindannyiunkat megajándékozott legalább néhány mitesszerrel.

Néhányunknak csak egy-kettő jutott belőle, másoknak viszont telehintette az arcát, hátát. És sajnos nem csak a tinikor bosszantó tünete ez, mert sokaknál később is megmaradnak. Mit lehet tenni ellenük?

Legfontosabb a helyes bőrápolás!

A zsíros bőrtípusúak jól ismerik a fekete pöttyöket a pórusaikban. Ezek a szennyeződések fognak begyulladni, és már kész is a pattanás. Először is tehát tisztán kell tartani a bőrt. Csakhogy nem mindegy, hogyan.

Sok kozmetikum olyan összetevőket tartalmaz, amelyek rövid távon ugyan jó érzetet keltenek a bőrön, hosszú távon viszont serkentik a túlzott faggyútermelést.

Ne használjunk tehát olyan kozmetikumokat, amelyek irritáló összetevőket tartalmaznak, például alkoholt, borsmentát, mentolt, citromot, lime-ot vagy eukaliptuszt.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 3. számának 16. oldalán!)

Címkék: mitesszeres bőr kezelése, mit együnk mitesszer ellen, a zsíros bőr ápolása, nyomkodjuk-e a pattanásokat

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!