A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Medvehagyma-krémleves kacsamájroláddal

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK 4 főre: 6 csomó medvehagyma, 6 dl zöldségalaplé, 2 dl tejszín, 20 dkg vaj, 30 dkg burgonya, só, 

A levesbetéthez: 30 dkg konfitált/sült kacsamáj.

ELKÉSZÍTÉS: A medvehagymát megmossuk, szárait leszedjük. Leforrázzuk forró vízzel, majd jeges vízben visszahűtjük.

Az alaplevet a burgonyával és a tejszínnel felfőzzük úgy, hogy a burgonya teljesen puha legyen, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, amelyet a hideg vízből kivéve lecsurgattunk, és ezt hideg vajjal turmixgépben összeturmixoljuk.

Tálaláskor sült kacsamájat rakunk bele, és tejfölhabbal díszítjük.

Címkék: medvehagyma, tejszín, medvehagyma krémleves, sült kacsamáj

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!