Medvehagyma-krémleves kacsamájroláddal
Fotó: Fejér Gábor
HOZZÁVALÓK 4 főre: 6 csomó medvehagyma, 6 dl zöldségalaplé, 2 dl tejszín, 20 dkg vaj, 30 dkg burgonya, só,
A levesbetéthez: 30 dkg konfitált/sült kacsamáj.
ELKÉSZÍTÉS: A medvehagymát megmossuk, szárait leszedjük. Leforrázzuk forró vízzel, majd jeges vízben visszahűtjük.
Az alaplevet a burgonyával és a tejszínnel felfőzzük úgy, hogy a burgonya teljesen puha legyen, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, amelyet a hideg vízből kivéve lecsurgattunk, és ezt hideg vajjal turmixgépben összeturmixoljuk.
Tálaláskor sült kacsamájat rakunk bele, és tejfölhabbal díszítjük.
Még nincs hozzászólás