A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Más útja a gyógyulásnak - így győztem le a Non Hodgkin limfómát

A betegség úgy ért, mint derült égből a villámcsapás - mondja Fenyő Márta, az ismert fizikus, a polarizált fényterápia feltalálója -, 2000-ben egy csomót tapintottam ki a lágyékomban. Eszembe sem jutott, hogy ez valami nagy bajnak a kezdete is lehet.

Fenyő Márta
Fotó: Fejér Gábor

Erős voltam, sportoltam, egészségesnek éreztem magam, de azt gondoltam, az a csomó nem oda való, ezért kivetettem – meséli. – Az eltávolított csomó szövettani eredményéből kiderült, hogy Non Hodgkin limfomám van. A vérképem nagyon rossz volt, a betegség prognózisa nem sok jót ígért. A limfóma a nyirokrendszerben kialakuló, magukból a nyiroksejtekből kiinduló, rosszindulatú daganatos megbetegedés.

Gyógyítható?

Az orvosok általában gyógyszerkombinációkat, nagy dózisú kemoterápiát vagy őssejt-transzplantációt alkalmaznak. Bár még az agresszív Non Hodgkin limfómában is az esetek 40–75 százalékában elérhető a gyógyulás. Én úgy éreztem, hogy nem akarom kémiai szerekkel mérgezni magam.

A GERSON-TERÁPIA
Szervezetünk naponta 25 ezer hibás sejtet termel. Amíg immunrendszerünk jól működik, a hibákat ki tudja javítani. Ezért az immunrendszerünket kell megerősíteni. Ezt vallják a Gerson-terápia hívei. Ehhez meg kell szüntetni szervezetünk hiányállapotát, és mérgezettségét. Hiányállapotunk és mérgezettségünk egyik alapvető oka az, hogy nem elég jó minőségű, alacsony tápértékű élelmiszereket fogyasztunk. Ha meg akarunk gyógyulni, ha egészségesek akarunk maradni, meg kell tanulnunk helyesen gondolkozni és táplálkozni
Hamar eldöntöttem, hogy más utat választok. Mivel a Gerson-terápia teljes embert kíván, minden munkámat felfüggesztettem, még a szelíd onkológiai centrum felépítését is, aminek szervezésével éveken át megszállottan foglalkoztam

Tudtam, hogy meg fogok gyógyulni

Akkoriban – folytatja Márta – Gerson doktor könyvét még csak angolul lehetett elolvasni. Ma már szerencsére magyar nyelven is elérhető. A terápia pontos elsajátítása céljából akkor Mexikóba kellett utazni, de én szentül meg voltam győződve arról, hogy a módszer hibátlan, végig fogom csinálni, meg fogok gyógyulni.

– Ezt a terápiát nagyon nehéz végigcsinálni?
– Az előírásokat pontosan kell követni. Csakis biozöldségeket, gyümölcsöket szabad fogyasztani, csak vegyszerektől mentes tisztító- és tisztálkodószereket, krémet, testápolót lehet használni. A kúra elején óránként, speciális módszerrel préselt, friss biozöldségekből készített leveket kell inni.

Eleinte naponta tizenháromszor. Mindennapos májinjekciókkal, kávébeöntésekkel kell serkenteni a máj méregtelenítő tevékenységét. A kúrát Gerson doktor előírása szerint két évig kell csinálni, bár elárulom, hogy nekem már három-négy hónap múlva tökéletes volt a vérképem.

Abbahagyni azonban nem lehetetett, mert két év kell ahhoz, hogy minden májsejt megújuljon, s tökéletesen képes legyen a méregtelenítés feladatát ellátni.
 
Ott folytattam, ahol abbahagytam
Közben állandó orvosi felügyelet alatt voltam, rendszeresen végeztek vérképellenőrzéseket. Nagyszerű orvosom ugyan eleinte nem hitt a módszerben, de látva eltökéltségemet, mindenben segített, amiben csak tudott. És két év után gyógyultnak nyilvánítottak.

SIMONTON-TECHNIKA: KÉPZELETÜNK EREJE
Ez egy imaginációs technika. Azt jelenti, hogy a képzeletünket hívjuk segítségül. Gondolataink, érzelmeink ugyanis közvetlenül befolyásolják sejtjeink működését. Aki ezt nem hiszi, képzeljen el egy félbevágott, illatos citromot. Emelje képzeletben nyitott szája fölé, és lassan, nagyon lassan kezdje kifacsarni a citrom levét. Képzelje el a savanyú ízt. Ugye hogy összefutott a nyál a szájában? Ugyanígy elképzelhetjük például, hogy a bennünk lévő daganatsejt mindennap egyre kisebb lesz. Ez a daganatos betegek kezelésére kidolgozott módszer a relaxáción és a képzelet erején alapul. A relaxáció önmagában is képes az immunrendszer aktiválására: relaxáció után mérhetően nő pl. a ráksejtek elpusztítására szakosodott killer limfociták száma.
Én pedig megint belevetettem magam a munkába, megszületett az első unokám, megterveztem és szabadalmaztattam a teljes test polarizált fény kezelésére alkalmas technológiát, amely a Sensolite fényágy alapját is képezi. Kutatásokat szerveztem, előadásokat tartottam, utaztam, szóval semmit nem tanultam a betegségemből. Ott folytattam, ahol abbahagytam.

És a betegség újra megjelent. Ezért újra elvonultam a világtól. Félbehagytam minden kutatást, fejlesztést, írást, előadást, és újra nekiláttam a Gerson-kúrának. Biztosra akartam menni. Ennek érdekében a speciális táplálkozás és életmód mellett még egy csodálatos pszichológiai módszert, a Simonton-terápiát is bevetettük a gyógyulás érdekében, ami nekem nagyon sokat segített.

A férjem, a gyerekeim és a kicsi unokáim segítségével két év alatt újra kijöttem a bajból. Több mint tíz éve ennek. Most legújabb találmányom fejlesztésével foglalkozom, ez nem stresszel, hanem lelkesít. Nemrégiben A Fény címmel egy könyv jelent meg az életemről, a munkásságomról, a küzdelmeimről és a sikereimről.

Sokat sportolok. Meggyőződésem, hogy a rendszeres testmozgás az egészségünk előfeltétele. Húst nem fogyasztok, vigyázok a sózással és a stresszel. És persze rendszeresen használom a Sensolite fényágyat. A betegég megtanított arra, hogyan kell egészségesen élni. Elég sok áldozat árán, de megtanultam. Ma már jobban érzem magam, mint valaha.

Címkék: immunrendszer, gyógyulás, méregtelenítés, biozöldség, simonton-technika, gerson-terápia, non hodgkin limfóma, csodás gyó, sensolite fényágy

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!