A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Majd én megcsinálom!

Kiégett, elromlott, szétesett, nem működik, fura hangot ad, világít valami hibajelzés. A fent felsorolt élethelyzetek megoldására találták ki a férfit. Mármint a Férfit.

Fotó: Thinkstock

Máris jön, pikk-pakk megszereli, felfúrja, kicseréli. Hiszen vérében van az ezermesterség, és ha hivatása szerint nem is, hobbiszinten biztosan fúr-farag. Van saját szerszámosládája, meg mindenféle eszköze, aminek egy egyszerű halandó nő még a nevét sem tudja, nemhogy a funkcióját. Legalábbis az ideális világban.

A valóságban viszont hetekig kerülgetem a beépített hűtő lógó ajtaját, és reflexből szólok a vendégeknek, hogy azzal a kilinccsel óvatosan. Biztos vagyok benne, hogy minden „rendes” háztartásban van egy kiégett spot, egy szoruló ajtó, egy ferdén lógó kép. Ugyanis az igazi világban nincs kék kantáros nadrág a szekrényben és személyes barkácsműhely a kert végében.

Hivatalos segítséget természetesen nem lehet hívni, hiszen van férfi a háznál. Vérig sértődve forgatja a szemét, amint megkérdőjelezzük a hozzáértését. „Férfi vagyok! – dülleszti ki a mellét. – Majd én megcsinálom!" A gond a „majd”-dal van.

A „majd” az a távoli jövőbe vesző időpont, amikor kedvesünknek épp lesz ideje, kedve, vagy nincs hétvége (mert az nem arra való), és nincs meccs a tévében. Jobb esetben a probléma neki is zavaró tényező, tehát előbb-utóbb őt is idegesíteni fogja.

Ha elég türelmesek vagyunk, talán fölbosszantja a dolog, és ráveszi magát, hogy megcsinálja. Ám a csillagok megfelelő állása általában váratlan időben következik be. Édesapám rendszerint a színházba indulás előtti 20 percet találja a legmegfelelőbbnek bármilyen, fúróval elvégzendő feladathoz. Természetesen már fehér ingben és zakóban.

Nálunk az éjszakai szerelés dívik. Moziból, buliból hazaérkezvén ismét feltűnik, hogy az előszobában nem ég a kisvillany. „Százszor mondtam már." „Nem mondtad." „De mondtam. Csináld meg!" „Jó, megcsinálom most, ha ennyire fontos!" És kabátot le sem véve, előszobát felforgatva kezdődik a hajnali szerelés. Néhány hangos szó és csapkodás után újra van fény. „Mondtam, hogy majd megcsinálom, látod?"

Címkék: barkácsolás, szerelés, férfimunka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!