A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Magam akartam megmutatni, mire vagyok képes

Az arcát jól ismerjük. A mosolyát, nevetését, érdeklődő, nyitott tekintetét. Apró megjegyzéseiből sok mindent tudhatunk róla is, de persze csak egy határig. Dióssy Klári, a Ridikül állandó műsorvezetője most azonban nem kérdez. Mesél. Így is jó hallgatni.

Dióssy Klári és kisfia, Máté
Fotó: Fejér Gábor

  • Hol kezdődik egy ismert ember magánszférája, különösen akkor, ha egy olyan műsort vezet, amelyben az ő megnyilvánulásai, személyisége, tapasztalatai, saját élete sem maradhat ki a beszélgetésekből?

Talán ez az egyik legnehezebb kérdés, különösen egy olyan típusnak, aki őszintén vállalja saját magát. Nehéz megtartani az egyensúlyt, előidézni, hogy a beszélgetőtársak is megnyíljanak azáltal, hogy én is megosztok velük személyes élményeket.

Ezt a mai napig is tanulni kell, és tanulom is. De az interjúkban sem árt az egyensúlyozás, hiszen mennyi az, amennyit még megmutathatok kifelé, és mi az, ami már az én saját életem, a családunk élete, amit azért igyekszem óvni a felhajtástól? Ugyanakkor furcsa is, mert a különböző médiumoktól a mai napig ugyanazokat a kérdéseket kapom.

  • De te rendre kedvesen és nyitottan válaszolsz. És újra és újra sebeket tépsz fel így – gondolom. Talán elég lenne azt mondani, hogy bizonyos témákról többé már nem nyilatkozol.

Lehet. Azért van már ilyen. De látod, ebbe bizony beleszól a személyiségtípus kérdése, az őszinteség és a nyitottság is. Én otthon is azt tapasztaltam, azt hoztam magammal gyerekkoromból, hogy egyikkel sem lehet veszíteni. A műsorokban is ezt élem meg.

A beszélgetőtársaim számára is fontos, hogy őszinte érdeklődéssel fordulok feléjük. Valaki egyszer azt mondta, azért szeret nálunk (a Ridikülben) lenni, mert olyankor nem azt érzi, hogy viselkedni kell, hogy meg kell felelni bizonyos elvárásoknak, hanem végre saját magát adhatja, önmaga lehet. Szerintem ez mindent elmond.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 9. számának 8. oldalán!)

Címkék: szeged, elszakadás, dióssy klári, dóssy klári magánélete, dióssy klári szakmai múltja, ridikül műsor, beilleszkedés a fővárosba, szieszta műsor, mucsányi jános

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!