A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Macok túrógombóc tejfölhabbal

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK: 

50 dkg túró, 5 dkg búzadara, 1 db tojás, csipet só

Édes morzsa: 10 dkg szeletelt mandula, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor

Tejfölhab: 3 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 50 dkg eper, 10 dkg házi eperlekvár, 2 dkg porcukor a szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS:

A túrót a búzadarával, az egész tojással és a sóval összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük 2-3 órát.

A mandulát a langyos vajjal, a liszttel és a kristálycukorral kézzel összemorzsoljuk, majd 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult, morzsaszerűen összetörjük.

A tejfölt a porcukorral kikeverjük, habszifonba töltjük.

Az epreket földaraboljuk és az eperlekvárt kikavarjuk.

A túrógombócot a hűtőből kivesszük, golflabdányi golyókat formázunk belőle, és 100 Celsius-fokos vízben (ne forrjon a víz!) 8-10 percig főzzük. A főzővízből kivéve az édes morzsában megforgatjuk, tejfölhabbal fölspricceljük. Friss eperrel és házi eperlekvárral díszítjük, porcukorral megszórva tálaljuk.

Címkék: túrógombóc, tejfölhab

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!