Macok túrógombóc tejfölhabbal
HOZZÁVALÓK:
50 dkg túró, 5 dkg búzadara, 1 db tojás, csipet só
Édes morzsa: 10 dkg szeletelt mandula, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor
Tejfölhab: 3 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 50 dkg eper, 10 dkg házi eperlekvár, 2 dkg porcukor a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS:
A túrót a búzadarával, az egész tojással és a sóval összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük 2-3 órát.
A mandulát a langyos vajjal, a liszttel és a kristálycukorral kézzel összemorzsoljuk, majd 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult, morzsaszerűen összetörjük.
A tejfölt a porcukorral kikeverjük, habszifonba töltjük.
Az epreket földaraboljuk és az eperlekvárt kikavarjuk.
A túrógombócot a hűtőből kivesszük, golflabdányi golyókat formázunk belőle, és 100 Celsius-fokos vízben (ne forrjon a víz!) 8-10 percig főzzük. A főzővízből kivéve az édes morzsában megforgatjuk, tejfölhabbal fölspricceljük. Friss eperrel és házi eperlekvárral díszítjük, porcukorral megszórva tálaljuk.
Még nincs hozzászólás