A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Locsipocsizunk, mielőtt csicsikáznánk

Apák napja alkalmából a gyermekeiket egyedül nevelő apákról is illenék megemlékezni, ugyanakkor nekünk, a gyermekeiket egyedül nevelő anyáknak is el kell gondolkodnunk néhány dolgon - ehhez próbálunk némi segítséget nyújtani.

Fotó: Thinkstock

A gyermekeiket egyedül nevelő férfiakkal kapcsolatban első gondolatunk talán az, hogy könnyű nekik, bizonyára egyszerűen találnak maguknak társat, például egy gyermekét egyedül nevelő anyát. Hiszen bárhová is viszik a csemetéjüket, a játszótértől kezdve az orvosi rendelőn át a bábszínházig, többnyire nőket találnak mindenütt, akik közül szép számmal van gyermekét egyedül nevelő… és hát, ugye, egy egyedülálló anya és egy egyedülálló apa… Na, de itt álljunk meg egy szóra!

Kezdjük azzal, hogyan ismered fel az ilyen férfit! Nos, több jele is van. Először is, gyakran dúdolgat magában, általában Az élet az úr című számot az Oroszlánkirályból. Másodszor is, állandóan álmos, és fogalma sincs arról, hogy mit játszanak a mozikban. Aztán ha már odáig jutottatok, hogy meghív egy ebédre, akkor előtte elküld kezet mosni… ja, és apró katonákra vágja a kajáját.

Sétálás közben berohan bizonyos boltokba, és matricákat vásárol, egyébként pedig ismeri az összes dinoszaurusz latin nevét. Ha pedig véletlenül kiborul a táskája, akkor popsitörlő, cumi stb. kerül elő belőle. És ha addig juttok végre, hogy kettesben tölthettek egy estét, akkor mielőtt „csicsikázni” mentek, elmegy „locsipocsizni”, reggel pedig mosolyogva mondja, hogy milyen jót „szundibundizott” végre.

Ha ilyen párt választasz, tisztában kell lenned néhány dologgal vele kapcsolatban. Először is a jó hír az, hogy ezek a férfiak legalább egyszer már elszánták magukat a gyermekvállalásra. Messze jobbak tehát azoknál az agglegényeknél, akik még mindig a mamával élnek, akiket mindennap meleg vacsora, reggel pedig kikészített tiszta ruha vár, és fogalmuk sincs róla, hogyan kell bánni egy gyerekkel.

Sőt, a gyereküket egyedül nevelő apák olyan képességekkel is rendelkeznek, amikkel más férfi nem, például nagyon ötletesek: egy ismerősöm összecsukható bilit gyártott, mert nem volt autójuk, és rendszeresen vonatozniuk kellett… ott meg, ugye, kisgyerekkel WC-re menni…

De tudnak olyat is, hogy a gyereket veszik ki a sáros csizmából, nem pedig a csizmát húzzák le a gyerekről. Egy dologban képtelenek fejlődni: bármilyen gyakorlottan is próbálják öltöztetni a kisbabát, egy patenttal mindig több van a kelleténél.

Azt is tudnod kell, hogy ha épp válás után vannak, akkor nem éppen hízelgő a véleményük a nőkről, valamint az utóbbi időben igencsak megcsappant az önbizalmuk, sikerélmény híján: ők nem a konditermekben izzadó, kidolgozott felsőtestű férfiak kategóriájába tartoznak, akik yachtos, síelős, karibi nyaralásos képekkel csábítják a nőket a társkeresők oldalain – nekik a gyerekeik szerepelnek a fotókon.

Amire vélhetőleg mi azt gondoljuk, hogy „na, gyerekesek szóba se jöhetnek”… de felháborodunk, ha egy férfi kijelenti, „szingli anyuka szóba sem jöhet”…  És jó, ha tudod, ők ugyanazt hajtogatják, amit mi: a másik hibájából maradt egyedül a gyermekeivel, ahogy mi is a volt férjünk hibájából…

…ha nagyobb gyereke van, és mégis összejön veled egy ilyen apa, akkor készülj fel a gyerek megjegyzéseire. Miután hazavisz a fiához, a következő beszélgetésre számíthatsz:

– Na, hogy tetszik neked az új mama?

– Nem olyan, mintha új lenne.

Ha még ezek után is őt választod, akkor készülj fel rá, hogy az ő gyerekei ugyanolyan elánnal akarnak majd elüldözni téged, ahogy a tieid tették a te jelölteddel. De te ne mondj le róla csupán azért, mert gyermekeit egyedül nevelő apa! És hidd el, jobban teszed, ha nem képzeled el magad mellette tíz-tizenöt év múlva!

Amikor az ő legnagyobb gyermeke csak arra a néhány hétre költözik hozzátok pereputtyostul, amíg felújítják a lakásukat, a kisebbik pedig összetörte az autótokat… és nem hagy nyugton a gondolat, hogy fogod megvenni azt az igazán szép és hatalmas szőnyeget a saját lányodnak nászajándékba, na, nem annak, amelyik terhes, és nem akar férjhez menni, hanem annak, aki férjhez megy, de nem akar szülni…

Tényleg nem kell lemondanod róla csak azért, mert gyerekeit egyedül nevelő apa! Velük is csak annyi baj van, mint a többi férfival. Eddigi tapasztalataid alapján már úgyis tudod, hogy minden férfi egyforma, akár egyedül neveli a gyermekét, akár nem. Tudod, hogy bármennyire szeret, ő se fogja lehajtani a WC-ülőkét, és ő se talál meg semmit a hűtőben, ahogy ő is nyitva hagyja majd a szekrényajtókat, és a fogkrémes tubusra se tekeri vissza a kupakot.

A betegségeket is ugyanúgy élik meg. Az ő megfázásaik rendkívül súlyosak és újszerűek, biztos, hogy kórházi ápolást igényelnek. A tiéd csak egy egyszerű kis nátha.

Tanácsokat is mindegyik tud adni. (Például, hogy új hólapátot kéne venned, mert a régi eltörött, és azzal te majd nem tudod elhányni a havat.) …és amikor ő izzadt, lucskos és fáradt péntek estére, mert egész délután focizott (miközben te bevásároltál, megcsináltad a nagytakarítást, megfőztél, és így izzadt, lucskos és fáradt lettél), akkor jó lenne, ha anyai gondossággal ápolnád, majd erotikus táncot lejtenél a fürdőszobában, miközben ő forró fürdőt vesz, aztán megmasszíroznád, teli szexuális vággyal, majd kikészítenéd a tiszta, frissen vasalt ingét, amit felvesz, hogy este a barátaival találkozzon… 

És jó, ha tudod, egyikük sincs otthon, ha valami baj van, például csőtörés, vagy mikor elromlik az autó…  És lehet, hogy vele is eljön az az idő, mikor nem azért viszi le a szemetet, mert segíteni akar, hanem mert nem akar téged tovább hallgatni… függetlenül attól, hogy egyedül nevelte a gyermekét, vagy sem…

Címkék: család, szülő, válás, elvált szülők, apák napja, vidám írás, gyermekét egyedül nevelő apa

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!