A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Létezik szerelem ötven fölött?

Létezik szerelem ötven fölött? Hát persze! Előfordulhat, hogy évek óta nem randiztál, mert a válásod után eleged volt a férfiakból. Mert az első (második, ikszedik) házasságod, tartós kapcsolatod rosszul sikerült. Mert válásod után évekig azt gondoltad, hogy a gyerek az első. Csak hát a gyerek felnőtt, a saját életét éli. Már csak a kocsikulcs kell neki. Te meg már jó ideje úgy érzed, hogy öreg vagy a szerelemhez.

Fotó: Shutterstock.com

Ne gondold! Miért is ne létezne szerelem ötven felett? Talán nem olyan egyszerű rátalálni, mint tinédzserkorban. Talán egy kis erőfeszítést igényel elfogadni, és valószínű, hogy ki kell lépned a komfortzónádból. Előfordulhat az is, hogy dolgoznod kell az önbizalmad erősítésén. De egyik sem reménytelen.

Próbáld meg elképzelni!

Szereted azt mondogatni, hogy az ember ilyen korban már válogat, már nehezen tudja elképzelni, hogy együtt él egy idegennel. Kialakultak a rigolyái, már nehezebben alkalmazkodik. Nehezebben tud kompromisszumot kötni. Ráadásul úgy tapasztalod, hogy a korban hozzád illő férfiak húszas, harmincas lányokat keresnek. Szóval azt hiszed, hogy neked már csak ápolásra szoruló korosztálynál van esélyed. De rosszul gondolod.

Sok olyan dolog van, ami fiatal korban nagyon fontos, de ötven fölött sokkal kevésbé. Már nem fontos, hogy a férfi a legjobb pasi legyen. Persze vannak elvárásaid. Azért ne legyen elhanyagolt, ne járjon mackónadrágban, kidüllesztett pocakkal. Ne vedelje a sört, ne legyen zsíros a haja, borostás az arca, és ne csússzon le a nadrágja a hasa alá. De ha azt gondolod, hogy ilyet úgysem találsz, tévedsz.

Persze ha otthon ülsz, bezárkózol, a munkahelyeden kívül nem jársz sehová, és napestig arra vársz, hogy a gyerek majd megkérdezi, hogy vagy, akkor jó eséllyel egyedül maradsz. Néhány dolgot neked is meg kell tenned ahhoz, hogy rád találjon a szerelem.

Fotó: Shutterstock.com

Fogadd el azt, aki vagy!

Ez nem könnyű, hiszen a tükör előtt állva, estenként elalvás előtt, magányos hétvégéken régi fényképeket nézegetve úgy látod, már nem az vagy, aki voltál. Ősz szálak a hajadban, ráncok a szemed alatt, és hurkácskák az egykor karcsú derekadon. Nem szereted magad ilyennek, sőt, utálod a múló idő nyomait a testeden, s arra gondolsz, akkor más sem fog szeretni.

De ha megfordítjuk a helyzetet, más szemszögből nézzük, mindjárt derűsebb a kép. Mert éppen úgy, ahogyan te elfogadod a már nem kockahasú, nem daliás, nem csupa izom férfi testét, úgy a férfi sem fog ragaszkodni az ifjúságnak ezekhez a múló kellékeihez.

Ő is mást keres már, nem a tökéletes külsőt. Többet annál, megértést, értelmes beszélgetéseket, ölelést és nem harapást, simogatást, nem karmolást. Minél idősebb vagy, annál inkább tudod, már ki is vagy valójában. Vállald, szeresd saját magadat, és rád talál a szerelem.

Lépj ki a komfortzónádból!

Úgy érzed, hogy van egy nyugodt, jól ismert, komfortos életed? Vannak barátaid, munkád, hobbid, kényelmes lakásod? Azt nézel a tévében és addig, amit s amíg akarsz. Senki nem zavar, ha alszol, s reggel nem kopog rád senki a fürdőszobában. Ha kedved van, bevásárolsz, ha nincs, hát nem. Szabad vagy, független, önálló. Nem tartozol senkinek elszámolással. Valami mégis hiányzik.

Hiányzik valaki, aki szeret, rád figyel, megölel, ha szomorú vagy, és megmasszírozza a hátad, ha fáradtan hazaérsz. Sajnos kicsi annak a valószínűsége, hogy a bezárt ajtódon bekopogtat a szerelem.

Ha szeretnéd megteremteni a lehetőségét annak, hogy rád találjon, ki kell lépned a komfortzónádból. Talán regisztrálnod kell egy párkereső oldalra, vagy be kell iratkoznod egy tánctanfolyamra. Esetleg benevezhetsz egy festőtanfolyamra. Mindegy, melyiket választod, egy biztos, el kell hagynod megszokott életed kereteit.

Fotó: Shutterstock.com

Tanulj a múltbéli kapcsolataidból!

Van annak előnye is, hogy elmúltál ötven. Már pontosan tudod, hogy milyen férfit keresel. Milyen tulajdonságok azok, amelyekkel biztosan nem tudsz megbékélni egy kapcsolatban. Tudod, hogy mi a legfontosabb neked.

Előfordulhat, hogy hibákat látsz elmúlt kapcsolataidban. Tanulj a múltban elkövetett hibáidból, hogy ne kövesd el újra. Lehet, hogy valamilyen traumatikus élmény miatt nehezen bízol a férfiakban. Érdemes megbeszélni ezeket a problémákat egy terapeutával, hogy megbizonyosodj arról, hogy meggyógyultál, és készen állsz a következő kapcsolatra.

Ne add fel!

Lehet, hogy túl vagy már a legnehezebb lépésen. Kimozdultál otthonról, regisztráltál párkereső oldalakon. Talán már a tizedik randevú után tele vagy csalódással. Egyre inkább úgy érzed, hogy a világ tele van gusztustalan, önző, ingyencselédet kereső, nagyképű férfiakkal. Talán sokan közülük meg is bántottak, nem fizették ki még a kávét sem, amit a randin megittatok. Lehet, hogy eleged van. S azt gondolod, túl öreg vagy már te ehhez. De ne add fel! 

Minden randin, minden táncórán és minden festőtanfolyamon eljöhet az igazi. S még ezután sem lesz könnyű, hiszen már olyan régen nem volt intim kapcsolatod. Kicsit szorongsz, hogy mit fog szólni, ha leveszed a pushup melltartódat, és reggel smink nélkül lát. Ez a félelem természetes. Arra sarkall, hogy leadj néhány kilót, hogy újra elkezdj futni, vagy vegyél egy fitneszbérletet. Új frizurát vágass, és elmenj kozmetikushoz. Vagyis foglalkozz magaddal.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!