A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Legyen saját fűszerkerted, akár az ablakpárkányon is

Ha szeretnél saját zöld fűszert használni a következő hónapokban, akkor itt az ideje annak, hogy elültess belőlük néhányat. A fűszernövényeket otthon sem nehéz termeszteni.

Fotó: Shutterstock.com

Nincs is annál jobb, mint főzéskor lecsippenteni egy-két levélnyi saját termesztésű zöld fűszert, és beledobni az ételbe! A friss fűszernek sokkal intenzívebb aromája van, mint a szárított vagy fagyasztott változatnak.

Ráadásul kertészkedésnek és hobbinak sem utolsó elfoglaltság gondozni ezeket a növényeket. Ami külön jó bennük: nem csak kertben teremnek meg, de akár napos ablakpárkányon vagy balkonon is. Érdemes kihasználni minden apró helyet, mert a saját termesztésű zöld fűszerek örömöt okoznak a léleknek és az ízlelőbimbóknak is.

Felszerelések az ültetéshez

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a fűszernövények ültetéséhez, termesztéséhez nem szükségesek különleges eszközök. Elég néhány virágcserép vagy balkonláda, ezekhez alj és általános virágföld – a vetőmagok mellett.

Ha nem akarsz ültetőlapátra költeni, akkor sincs gond, mert egy kiszolgált evőkanállal is megoldhatod az ültetést. A kerti kesztyűt is mellőzheted, a legvégén alapos kézmosással el tudod tüntetni az árulkodó nyomokat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 3. számának 38. oldalán!)

Címkék: húsleves, turbolya, snidling, zöld fűszerek, tavaszi ültetés, cserépben a zöldfűszer, zsázsa, bableves, zöld turmix

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!