A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Légy az enyém!

Örökké az enyém leszel. Csodás szavak, ugye? Szerelmi mámor, harangzúgás, véget nem érő boldogság... A szerelmespárt várja a közös jövő. De mi az, hogy közös jövő? Hogy mostantól a halálunkig minden egyes percet együtt élünk meg, együtt szenvedünk át, vagy együtt ünnepelünk hétköznapokat, évfordulókat, gyógyulásokat?

Fotó: Shutterstock.com

Közös jövő… Az a bizonyos fenékig tejfel. Csakhogy a valóságban ez sokszor úgy szokott lenni, hogy egyikük erősebben akarja a másikat, mint a másikuk. Nem csak a szívét-lelkét, hanem szőröstül-bőröstül, mindenestül. Hogy már fojtogató az ölelése, rémisztő a suttogása, nyolc napon túl gyógyuló az érintése.

A kedvedért megteszem

Kezdetben, persze, olyan jó tudni, hogy lett valakink, akivel mostantól minden közös, még a jövő is. De aztán, ahogy telik-múlik az idő, sokszor görcsös ragaszkodásba, követelőzésbe fordul ez a szép érzés, és épp a lényeg vész el. A szerelmespár minden este odaül a tévé elé, és megnézi a híradót meg a filmet. Már hat éve, majdnem mindennap.

Eleinte nem néztek tévét, inkább egymásnak örültek, de az összeköltözés után a férfi bútoraival valahogy a szokásai is betelepedtek a nő lakásába. A nő utálta a tévét, a buta sorozatokat, mégis nézte, mert úgy érezte, ha nem tenné, megbántaná a férfit, és főleg a közös jövőt.

De egyre gyakrabban történt, hogy a férfi hirtelen a nő arcába nézett, és azt mondta: te nem is figyelsz a filmre! Számonkérte, hol jár, min gondolkodik. Ha kiderült, hogy a nő tényleg nem követte a filmbeli eseményeket, a férfi megsértődött. Aztán jött a folytatás. A kihallgatott telefonálások, a meglesett csetek, a faggatózás, követelőzés és az első pofon. Aztán a második…

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 10. számának 48. oldalán!)

Címkék: birtoklás, érzelmi terror, eric berne, eric fromm

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!