A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Látványlakásban éljünk, vagy igaziban?

A hófehér kanapé álomszép, az üvegasztal makulátlan, a kétajtós inox hűtő halálosan menő, na és az üvegterasz! Melyik nő nem ájul el egy ilyen lakástól? Bár egy ilyen szemkápráztató enteriőrben nem mindegy, hogy lecsöppen-e a vörösbor, és nem árt arra is figyelni, hogy ha az üvegteraszról mi látjuk a fél várost, a város is láthat minket!

Fotó: Shutterstock.com

Lakásvásárláskor, vagy a lakberendezési magazinok lapozgatásakor bizony könnyen elcsábulunk, és beleszeretünk egy-egy látványos dizájnelembe, legyen az egy üvegkorlát, egy szellős, nyitott polcos konyha,

"A lakberendezés bizalmi ügy. Ha nem ismerem a megrendelő életvitelét, szokásait, igényeit és ízlését, megtörténhet, hogy bár nagyon mutatós lakást tervezek neki, ő a végén mégis csalódott lesz.
A kívülálló számára érthetetlennek tűnő kérdésekkel - szokott-e vendégeket hívni, szeret-e főzni, takarítani, fürdik-e vagy inkább zuhanyozik? - nem a privát szférájába akarok betekinteni, hanem igazi otthont szeretnék alkotni neki.
Mert nagyon fontos eldönteni, hogy ő mit szeretne: lakást vagy otthont. Ez bizony nem egy és ugyanaz, bár ezt sokan csak akkor értik meg, amikor ragaszkodnak egy fotón látott miliőhöz, majd benne élve azt tapasztalják, hogy az nem illeszkedik életvitelükhöz, szokásaikhoz.
A látvány és a praktikum összehangolása olyan feladat, ami néha nem kis fejtörést jelent még a szakembernek is. Vagyis mindenképpen tudnom kell, mi a látványos, és mi a praktikus annak, akinek dolgozom.
Mert mindenkinek más és más a fontos, de a lakberendezésben épp ez a szép!"
M. Székely Éva lakberendező
vagy egy süllyesztett fürdőkád. Ilyenkor járhatunk úgy, mint az első szerelemmel: dehogy gondoljuk végig, milyen lesz vele élni, kell nekünk, és kész! 

És miután kivésettük a süllyesztett kád helyét, mert utálunk hasalva farmert súrolni benne, miután befóliáztattuk az üvegkorlátot, mert csak a kukatárolót látjuk rajta keresztül, és lecseréltük a márvány konyhapultot, mert a porózus anyag az idők végezetéig magába zárja a vörösbor és a meggybefőzés nyomait, érdemes végiggondolni: mi az, ami valóban praktikus, nem csak a fotókon szép. 

Mármint ami nekünk praktikus – mert a praktikum is lehet sokféle.

Más a macskás férfié, a sokat főző nagymamáé, más azé, aki csak a kávéért jár a konyhába, és más a kertes-sokgyerekes-rumlis családé, ahol a kutya mindig elcincálja a lábtörlőt.

A legjobb persze, ha szakemberre bízzuk a dolgot, hisz ő végiggondol olyan szempontokat is, amelyek nekünk eszünkbe sem jutna – hogy csúszni fog-e a padló nedvesen, vagy hány évig bírja majd a faburkolat.

És tudták, hogy létezik pultba építhető, használaton kívül elsüllyeszthető szagelszívó? Ami szép is, menő is és praktikus is? Ha nem beszélgetek egy lakberendezővel, én sem tudtam volna!

Címkék: lakberendezés, dizájn, lakberendező, otthon, kényelem, látványlakás, praktikum

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!