A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

„Talán a mennyben is szükség van egy zongoristára”

Fotó: Shutterstock.com

Nyolcvanhét éves korában meghalt Jerry Lee Lewis, az amerikai rock and roll egyik legendája. A botrányairól is ismert zongorista-énekes mississippi otthonában aludt el – közölte sajtóképviselője, Zach Farnum.

Jerry Lee Lewis egy olyan úttörő előadó-nemzedék utolsó túlélője volt, amelynek tagjai között volt Elvis Presley, Chuck Berry és Little Richard. Igazi showman volt, a zongorát állva, ülve, sőt cipője sarkával is püfölte, még arra is volt példa, hogy az előadás végén felgyújtotta. Az elsők között iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába 1986-ban.

Kezdetben stúdiózenészként kereste kenyerét. Csillaga 1955-ben virradt fel, amikor a Sun Records tulajdonosa új sztárt keresett a busás pénzért továbbadott Elvis Presley helyébe. Mindössze tíz másodperc elég volt, hogy meglássa benne a tehetséget.

Magánéleti botrány miatt azonban felfelé ívelő pályája kettétört, tíz évvel később tudott csak visszatérni a slágerlistákra, váratlan módon a country műfajában. Mozgalmas magánéletet tudott maga mögött, hat házassága volt, utolsó feleségével 2012-ben kötöttek házasságot, s ez a kapcsolat immáron örökre szólt.  Jerry Lee Lewis hívő ember volt, aki abban reménykedett, hogy a mennybe kerül. „Talán ott is szükség van egy zongoristára” – nyilatkozta egyszer.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 12. számának 20. oldalán!)

Címkék: meghalt jerry lee lewis,, iii. károly koronázása, az eu legmagasabb épülete varsóban, ryan reynolds újra apuka lesz, klímaaktivisták képtárakban, mesterségesen előállított vér, kombinált oltás koranavírus és influenza ellen, az év fája 2022-ben, tatai platán

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!