A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Először lesz édesanya a 48 éves Oscar-díjas színésznő

Fotó: Shutterstock.com

Hilary Swank, a kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő nemrégiben a Good Morning America! című talkshow-ban árulta el, hogy gyermeket vár, ráadásul ikreket. „Ez olyasmi, amire nagyon régóta vágytam, és most anya leszek. Ráadásul nem csak eggyé, hanem kettőé. Nem tudom elhinni!” – mondta a színésznő. 

Swank egyébként az Alaska Daily című filmjének forgatásán egy kis trükköt vetett be, hogy ameddig lehet, titkolja várandósságát. „Egyszerűen átszabtam a nadrágjaimat, sokan mondták, hogy ez így nem fog működni, de én vagyok a producer is, szóval megoldottam” – mesélte a boldog kismama, aki örül, hogy véget vethet a titkolózásnak. Swank (a cikk megírásának idején a második trimeszterben jár) egyelőre jól és energikusan viseli az állapotát, az előtte álló hónapoktól pedig egyáltalán nem tart.

Nem gyilkosság, baleset volt – megegyeztek

Fotó: PuzzlePix

Alec Baldwin és a Rust című western producerei megegyeztek a film tavaly októberben elhunyt operatőrének, Halyna Hutchinsnak a családjával. Az operatőrt egy kellék fegyverrel Baldwin lőtte le véletlenül a filmforgatáson. „Bírósági jóváhagyásra várva egyezségre jutottunk a Rust producerei, köztük Alec Baldwin és a Rust Movie Productions, LLC ellen indított, vétkes hanyagságból történt halálesettel kapcsolatos perünkben. A megegyezés részeként a keresetet visszavonjuk” – idézte a néhai operatőr férjének, Matthew Hutchins közleményét a deadline.com hollywoodi hírportál.

Az egyezség részeként Matthew Hutchins a Rust executive producere lesz. A film forgatása az eredeti szereposztással januárban folytatódik. „Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt. Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipari közösség összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt” – fogalmazott Hutchins.

Még mindig nem mozgunk eleget

Fotó: Shutterstock.com

A magyarok több mint fele heti 3 órát sem mozog, és csak minden ötödik ember gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik – derül ki a KOMETA megbízásából az Opinio Institute Kft. által készített reprezentatív felmérésből. A magyarok 57 százaléka nem mozog heti 3 órát sem, pedig 91 százalékuk szeret mozogni. A tudatos táplálkozás hiánya még nagyobb: csak minden ötödik magyar gondolja, hogy tudatosan táplálkozik. Az egészségtelenül táplálkozók ezt főképp a jó minőségű étel drágaságával indokolják – derül ki a felmérésből.

A kutatás szerint a magyarok 75 százaléka szeretne sokáig élni, tovább, mint a jelenlegi születéskor várható átlagos élettartam. 22 százalékuk pedig ’élek, ameddig élek’ szemlélettel rendelkezik, és csak a válaszadók 3 százaléka mondta azt, hogy nem vonzza a hosszú élet.

Az aktív, egészségben eltöltött életévek száma a válaszadók legnagyobb része (59 százalék) szerint a stressz csökkentésével érhető el. Mindkét nemnél és minden korcsoportban leginkább a stresszt tartják a hosszabb élet gátjának, ebben a nemek között a nők (65 százalék), korosztályokat tekintve pedig a negyvenesek (68 százalék) különösen kiemelkednek.

Tisztelet a nőknek

Fotó: Shutterstock.com

A 2024-es párizsi olimpián a korábbi hagyományoktól eltérően a női maraton zárja az eseményt. A rendezők így kívánják felhívni a figyelmet arra a küzdelemre, amit a nők vívtak a 20. században azért, hogy részt vehessenek a klasszikus távon zajló versenyen.

Az útvonal kiválasztásával a francia forradalom egyik kulcsmomentuma előtt is tisztelegnek: 1789. október 5-én az élelmiszerhiány miatt feldühödött párizsi asszonyokból álló 5-6 ezer fős tömeg a versailles-i királyi palotához vonult, arra kényszerítve XVI. Lajost, hogy aláírja az Emberi és polgári jogok nyilatkozatát, valamint hogy a királyi család a versailles-i palotából Párizsba költözzön. Az olimpiai maraton útvonala ezért vezet majd az Asszonyok Menete egykori útvonalán is.

Az év végén végleg bezár a párizsi madárpiac

Fotó: Shutterstock.com

December végén végérvényesen bezár a párizsi madárpiac. A Párizs belvárosában, a Cité-szigeten a 19. század vége óta működő, vasárnaponként nyitva tartó, közterületen működő utolsó madárpiac a francia főváros egyik idegenforgalmi látványossága. Decembertől azonban ez már múlt idő lesz.

A párizsi közgyűlés határozatát azzal indokolta, hogy a madárpiac évekkel ezelőtt a Párizs környéki Ile-de-France régió madárcsempészeti központjává vált, és a konkrét intézkedések ellenére a feketekereskedelem még mindig tart. A mai elvárások szerint – mondta a polgármester – már elfogadhatatlan az, ahogyan a madarakat tartják a piacon, amelynek bezárásáért a PAZ párizsi állatvédő egyesület petíciót is indított, arra hivatkozva, hogy „a madarak elzárása kegyetlen és archaikus”.

A párizsi közgyűlés egyébként tavaly júliusban állatjóléti chartát fogadott el, amelyben kötelezettséget vállalt, hogy záros határidőn belül betilt minden kereskedést élő állatokkal önkormányzati ingatlanokban.

Csupán 10 éves, de már óriási összegekért kelnek el festményei

Fotó: Facebook

Pablo Picasso egyik leghíresebb háborús festménye, a Guernica ihlette és inspirálta a 10 éves San Diego-i Andres Valencia festményét, amit Ukrajna inváziójának (Invasion of Ukraine) nevezett el. „Andres a szobájában volt, miközben az ukrajnai háborúról szóló híreket néztem és hallgattam” – mondta a fiú édesanyja.

Amikor bementem hozzá, láttam egy kis 23 x 30 centis vásznat egy színes vázlattal. Megkérdeztem, mi a címe, mire azt válaszolta, Ukrajna inváziója. A festmény bal felső sarkában egy szem az ukrán zászlóra sír. Középen egy fenyegető, orosz zászlós katona szorongat egy géppuskát. A 10 éves kisfiú az alkotást egy nagyobb vászonra is megfestette, majd eladásra kínálták az interneten, a bevétel teljes összege pedig az ukrán fiatalokat támogató Klitschko Alapítványhoz került. 

De nem ez Andres Valencia első komolyabb sikere: tavaly decemberben történelmet írt azzal, hogy ő volt a legfiatalabb művész, aki valaha is bemutatkozott az Art Miami kiállítóteremben, ahol három nap alatt eladta a teljes, 17 festményből álló kollekcióját. A képek 5000 és 20.000 dollár (2-8,5 millió forint) között találtak új gazdára. Idén júniusban pedig megnyílt első önálló kiállítása a New York-i Chase Contemporary galériában, ahol mind a 35 alkotását megvették.

„Nagyon örülök, hogy eladhatom a festményeimet” – mondta Valencia a New York Postnak. „Érzelmileg nem kötődöm hozzájuk, mert tudom, hogy mindig tudok készíteni egy másikat.” A kisfiú naponta 1-2 órát fest, közben pedig Beatlest, Jimi Hendrixet és Freddie Mercuryt hallgat. Mindeközben megmaradt gyereknek, aki a suli után a barátaival játszik, és nagy Pokémon-, Click N’ Play- és GI Joe-rajongó. 

Károly király vendégháza megnyitott Erdélyben

Fotó: Facebook

A Responsible Travel brit utazási társaság karácsonyi ajánlata hétnapos erdélyi látogatásra hívja a briteket, személyenként 1500 euróért. Aki pedig mélyebben a zsebébe nyúl, további ötszáz euróért eltölthet három napot III. Károly zalánpataki birtokán is.

A királyi birtokon az autentikusan megőrzött, nagy gonddal restaurált vendégház nemrégiben megnyitotta kapuit a turisták számára. A környék pazar növény- és állatvilágából az ajánlat kiemeli az ott virágzó, Európában páratlan orchideafajt (Cypripedium calceolus), vagy a különböző nagyvadakat, beleértve a birtok hátsó udvarán is olykor megjelenő medvét.

Károly király vendégházait gróf Kálnoky Tibor és családja kezeli, akik egyébként vendéglátással foglalkoznak, és parasztházakat mentenek meg a teljes pusztulástól az erdővidéki Miklósváron. A család közismerten szoros barátságban áll az uralkodóval, tehát nem véletlen, hogy rájuk bízták a gondnokságot. 

Címkék: alec baldwin, hilary swank, felmérés a magyarok mozgásáról, bezár a párizsi madárpiac, andres valencia, károly király vendégháza, 2024-es olimpia, asszonyok menete

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!