A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Ki tudja, hol az igazság?

Fotó: PuzzlePix

Johnny Depp 50 millió dollárra perelte be volt feleségét, Amber Heardöt. Azzal vádolta, hogy megrágalmazta egy 2018-as véleménycikkében, amelyben azt írta, hogy családon belüli erőszak áldozata volt. Heard 100 millió dolláros ellenkeresetet nyújtott be A Karib-tenger kalózai sztárja ellen, a tárgyaláson azt vallotta, hogy Depp legalább tucatszor bántalmazta fizikailag vagy szexuálisan. Depp viszont azt mondta, hogy soha nem ütötte meg, volt felesége találta ki a bántalmazási vádakat, és éppen ő volt az, aki többször is rátámadt.

Abban egyetértettek, hogy egymás karrierjét tették tönkre… A hathetes tárgyalás végére nemrégiben pont került: a polgári esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést állapított meg Depp javára, melyet a volt feleségének kell megfizetnie. Ugyanakkor Heardnek is igazat adtak ellenkeresetének bizonyos pontjaiban, így ő kétmillió dolláros kártérítésre számíthat.

„Nincsenek szavak arra a csalódottságra, melyet most érzek” – jelentette ki a tárgyalóteremben Heard az ítélet felolvasása után. „Megszakad a szívem, hogy a hegynyi bizonyíték sem volt elegendő ahhoz, hogy volt férjem aránytalanul nagy hatalmával, illetve befolyásával vetekedjék – mondta. – Még inkább csalódott vagyok, hogy ez az ítélet mit jelent a többi nő számára. Ez kudarc” – fűzte hozzá.

Depp, aki személyesen nem volt jelen az ítélethirdetésen, közleményben reagált. „Az esküdtszék visszaadta az életem. Igazán leköteleződtem – hangsúlyozta. – A legjobb még előttünk áll, egy új fejezet nyílik végre” – közölte a sztár, hozzátéve egy latin szállóigét: ’Veritas numquamperit – az igazság sosem vész el’.

Isten óvja a királynőt!

Fotó: Shutterstock.com

Négynapos rendezvénysorozattal ünnepelték az Egyesült Királyságban II. Erzsébet brit uralkodó platinajubileumát, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját. A jeles esemény egybeesett a 96 esztendős uralkodó ilyenkor esedékes – bár a szokásos június közepi időponthoz képest kissé előrehozott –’hivatalos’ születésnapi ünnepségével, és ebből az alkalomból számos híresség részesült magas kitüntetésben.

Erzsébet királynő 1952. február 6-án, édesapja, VI. György király halálának napján lépett az Egyesült Királyság trónjára. A Trooping the Colour néven közismert, igen látványos, százezres tömeget vonzó katonai parádét a koronavírus-járvány miatt 2020-ban és tavaly csak igen szűk körben, a királynő windsori rezidenciáján, közönség nélkül rendezték meg. Idén viszont 1500 katona és 400 fős katonazenekar részvételével, újból teljes pompájában tartották meg a díszszemlét.

Az évfordulós ünnepségek könnyed mozzanataként szappanopera-színésznek szegődött a brit trónörökös, az uralkodó elsőszülött fia, igaz, csak egy alkalomra. Károly walesi herceg édesanyja kedvéért vállalta a beugrást a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című, 1985 óta futó sorozatában. Károly szerepe szerint felesége, Kamilla cornwalli hercegnő társaságában váratlanul, mindenki legnagyobb elképedésére megjelenik a sorozat helyszínén, a Walford nevű kitalált londoni kerület ugyancsak kitalált főterén, az Albert Square-en, és csatlakozik a főszereplők által rendezett utcabálhoz.

A rendezvénysorozat legnagyobb eseménye ugyanakkor a Platinum Party néven megszervezett hatalmas élő koncert volt a Buckingham-palota előtt, a globális szórakoztatóipar, valamint a sport- és médiavilág legnagyobb sztárjainak közreműködésével, 22 ezer néző előtt.

Vajon az égben köttetett frigy örökké tart?

Fotó: Facebook

Pam Patterson és Jeremy Sala Las Vegasban házasodtak volna össze. A rossz időjárás miatt törölték az American Airlines járatát, amellyel a jegyespár utazott volna. A pár a Dallas Fort Worth repülőtéren szembesült azzal, hogy nem ér oda a nevadai Sin Cityben lévő kápolnában tervezett esküvőjükre.

Egy Chris nevű utastársuk, látva a reptéren az esküvői ruhába öltözött párt – akik percről percre egyre idegesebbek voltak –, gyorsan megoldást kínált a számukra. Kiderült, hogy Chris felszentelt lelkész, ezért ő maga ajánlotta fel, hogy összeadja őket, amikor célba érnek.

De még Las Vegasba sem kellett megérkezniük, mert a Southwest Airlines legénysége felajánlotta, hogy tartsák meg az esküvőt a járaton, aminek a pár nagyon megörült. A nem mindennapi, rögtönzött szertartáson a gépet vécépapír szalagokkal díszítették fel. Így csöppentek bele a Texasból Las Vegasba utazó turisták egy esküvői szertartásba a levegőben. Pam és Jeremy a Southwest Flight 2690 fedélzetén lettek férj és feleség.

Nem növeli az agydaganat kockázatát a mobiltelefon mindennapi használata

Fotó: Shutterstock.com

Nem növeli az agydaganat kockázatát a mobiltelefon mindennapi használata egy húsz évet felölelő tudományos kutatás eredménye szerint – közölte az Egészségügyi Világszervezethez (WHO) tartozó Nemzetközi Rákkutatási Hivatal (IARC) Joachim Schüz vezette kutatócsoportja.

A vizsgálatot 1996-ban kezdték Nagy-Britanniában: több százezer nő először 2001-ben, majd 2011-ben újra válaszolt egy sor kérdésre a mobiltelefon-használattal kapcsolatos szokásairól. Az első körben részt vevő 800 ezer nő közül 3300-nak lett később agydaganata, és ebben semmiféle szerepet nem játszott az, hogy mióta és milyen gyakran használtak mobiltelefont.

Mivel a mobiltelefont – szemben más elektronikus eszközökkel – a fej közelében használjuk, évek óta kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy ennek milyen hosszú távú egészségügyi kockázatai lehetnek. Az IARC-kutatással kapcsolatban a német neurológiai társaság közölte: a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás nem elegendő ahhoz, hogy károsítsa a sejtmagokban az örökítő anyagot, és rákot okozzon. A mobilok sugárzása még ahhoz sem elég, hogy a használó testhőmérsékletét növelje.

A vizsgálat készítői megjegyezték, hogy a mobiltelefonok legújabb generációinál a sugárzás mértéke már jelentősen alacsonyabb, így manapság a folyamatos mobilozás következtében valószínűleg ugyanakkora mértékű sugárzásnak vagyunk kitéve, mint a készülékek első és második generációja idejében, amikor még csak alkalmanként használtunk mobiltelefont.

Milliókat érő, ritka reneszánsz mellszobrot fedeztek fel egy német múzeum gyűjteményében

Fotó: Wikipédia

Egy német múzeum felfedezte, hogy a gyűjteményében lévő számtalan szokványos márvány mellszobor egyike valójában Simone Bianco híres reneszánsz szobrász kevés fennmaradt művének darabja „Noha az orra hegyének egy része hiányzik, a mű virtuóz minősége szembeötlő volt, és a kezdeti gyanú bizonyossággá vált” – közölte pénteken a müncheni Bajor Nemzeti Múzeum, miután egyik alkalmazottja azonosította a női büszt 16. századi alkotóját.

„A klasszikus vonások, a lélekkel teli arckifejezés és a rendkívül kifinomult hajviselet azt jelenti, hogy csakis Simone Bianco jöhet szóba szobrászként” – hangsúlyozza közleményében a Bayerisches Nationalmuseum.

A 1400-as évek végén született Bianco művei a velencei humanista körökben nagy megbecsültségnek örvendtek. Márványbüsztjei mellett több, hasonló stílusban készült bronzportrét is neki tulajdonítanak, köztük egy, a budapesti Szépművészeti Múzeumban lévő férfibüsztöt is, mely egy másik változata a bécsi Kunsthistorisches Museumban lévőnek.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!