A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láthatatlan smink, gyönyörű arc

Ezt kínálja a 2023-as nyári sminktrend. El kell felejteni a vad színeket, a vastag alapozót, a babarózsaszín pirosítót.

Fotó: Shutterstock.com

Sokan fellélegeznek most, hogy de jó, idén nyáron az izzasztó kánikulában nem kell folyton a lefolyó szemfestéket törölgetni az arcunkról, és eldugaszolni sem kell a pólusainkat a púderrel. De sajnos nincs teljesen igazuk. Azért nyáron is sminkelünk, csak úgy sminkelünk, mintha nem is sminkelnénk. Őrület, nem?

Könnyű csillogás

Természetesen minden sminkfortélyt meg kell előznie az alapos bőrtisztításnak és hidratálásnak. Csakis ezután folytatódhat a szépítkezés. A korábban közkedvelt, vastagon fedő alapozók helyett most a könnyű textúrák kapnak előnyt, amelyek nem úgy hatnak az arcon, mint egy vaskos maszk, hanem csak lebegnek rajta láthatatlanul.

Nyilván fontos szempont, hogy tartalmazzanak napfényvédő összetevőket és hidratáljanak. Nem kell mattnak lenniük, hiszen ki látott már olyan arcbőrt a dögmelegben, amelyik nem csillog picit? Hasson természetesnek, ez a lényeg.

Az elegáns márkák tudják, mi a dörgés

Fotó: Shutterstock.com

A prémium világmárkák polcain sikerrel keresgélünk láthatatlan, ám minden apró ráncot és bőrhibát elfedő nyári különlegességeket. Ezeknek az új termékeknek az is az előnyük, hogy egykettőre az arcon vannak, és nem kell órákig bíbelődni velük. Ráadásul a bőr is meghálálja ezt az újfajta alapozót, mert lélegezni tud a smink alatt.

Mintha most jöttél volna ki a zuhany alól

Fotó: Shutterstock.com

Van még egy titok, a trendi alapozók csillogó hatásúak, mert felkenve olyanok, mintha most jöttünk volna ki a zuhany alól. A látványos, mégsem mesterkélt arcot a highlighterekkel és a bronzosítókkal lehet elérni. Megmarad az az élmény, hogy nincs is rajtunk smink, miközben úgy ragyogunk, mint egy agyonhidratált sellő.

Csillogó ajkak

Fotó: Shutterstock.com

Az elmúlt években a fénytelen rúzsok hódítottak. Sokan kifejezetten rajonganak a matt szájkencéért, ami volumennövelő hatásával igen előnyös a legtöbb nőnek. Ám idén ez is megváltozik, mert előtérbe kerülnek a csillogó ajakfények.

Bár már tavaly is lehetett látni a kifutókon a csodálatos, tündöklő árnyalatot, 2023 nyarán a csillogó szájfények lesöprik a pályáról matt társaikat. Ezekkel ugyanúgy lehet ügyeskedni, a színátmenetes, ajakdúsító festés sem lehetetlen, egy kis tapasztalattal csodálatos eredmény érhető el.

Újra füstös tekintetek!

Fotó: Shutterstock.com

Persze, most nem annyira vakmerőn füstölünk, mint egy-két-három éve, mert idén hanyagoljuk a fekete színt. A cél, hogy kontúrok és kontrasztok nélküli, szinte láthatatlan hatást érjünk el.

Az egyik legmenőbb árnyalás idén a grafitszürke tónusokon alapszik. A sötét satírozás még az egyszerű hétköznapokon is belefér, elképesztően igézővé varázsolja a tekintetet. Azért sincs szükség idén a fekete kontúrokra, mert a füstös szemek elengedhetetlen kelléke a hatalmas fekete pilla, amely, persze akár mű is lehet.

Címkék: vizes hatású alapozó, füstös szemek 2023, 2023-mas nyári sminktrend

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!