A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kviddicspálya, erdei tisztás az akváriumban?

Szinte nincs ma már lehetetlen, ha az az álmunk, hogy színes, csillogó halrajok úszkálását, vízi növények ringását bámulva űzzük ki a napi stresszt a fejünkből. Egy akvárium nemcsak a lakás dísze, a benne élő csodás, színes világ látványa felüdíti lelkünket is.

Milyen alakja legyen? Bármilyen - bár a gömb alakú akváriumokat, amelyeket a kínai feng shui úgy szeret és ajánl, Európában betiltották. A halak állítólag depressziósak lesznek, és belepusztulnak, hogy folyton körbe-körbe úsznak benne.

De bármilyen más formát kitalálhatunk, ha el akarunk szakadni az egyszerű téglatesttől: lehet íves, vagy helyettesíthet egy egész falfelületet, sőt, létezik olyan dohányzóasztal és konyhapult is, amely maga egy akvárium. És lehet akvárium a padló, a plafon - fantázia és pénz kérdése csupán.

Hová tegyük? Bárhová - csupán néhány dologra kell odafigyelni. De azokra nagyon.

- Ne melegedjen túl: fűtőtest közelében nincs jó helye, és azt is rosszul tűri, ha rásüt a nap. A trópusi fényviszonyokat úgyis csak megfelelő megvilágítással tudjuk elérni, vagyis jobb, ha egy belső fal mellé kerül. A közvetlen napfény ráadásul algásodást okoz!

- Ne hűljön ki: jól mutatna a télikertben? Nyilván, de a trópusi halacskák nem szeretik a változatosságot. Ha hűvös helyre kerül az akvárium, fűteni kell a vizet - persze egy termosztát ezt is megoldja.

- Ne legyen túl magasan: hisz a karbantartás miatt hozzá kell férnünk valahogy a tetejéhez. Létráról halat etetni, vizet cserélni, takarítani nem vicces, nem beszélve arról, hogy a több száz literes akváriumok akár tonnányi súlyúak is lehetnek. Gondoljuk át, milyen bútor bírja azt el?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 2. számának 62. oldalán!)

Címkék: édesvíz, feng shui, akvárium, halrajok, vízi növények, sós víz, az akvárium tisztán tartása, szakember segítsége

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!