A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Különleges táborozás

Rengeteg tematikus tábor várja nyáron az iskolásokat, amelyekből válogatva a szülők értékes nyári időtöltést találhatnak a csemetéiknek.

Fotó: www.nyeritolovasudvar.hu

Az egyre gyarapodó könyvkluboknak, rajongótáboroknak köszönhetően újdonságnak számítanak a kreatív írást oktató táborok, ahol a fantasytól és a meséktől kezdve a dalokon át a regényekig rengeteg műfaj megjelenhet. Nem ritka, hogy nyarat használják ki a gyerekek a jobb agyféltekés tanfolyamok elvégzésére, ahol a tizenévesek 4 nap alatt tapasztalhatják meg a rajz- és íráskészségük kibontakozását.

Persze, töretlen lendülettel készülnek a táborozásra a felkészítők más témákban is, így elvihetjük a tudóspalántánkat csillagásztáborba vagy hagyományőrző táborokba is; az ország szinte minden megyéjében találunk ilyen programot. Többségük a néptánc- és népzeneoktatásra épül, de találunk olyat is, ahol a 16--17. századi végvári hagyományokkal ismerkedhetnek meg  a résztvevők. Régészeti táborba, kézműves-íjász nomád táborba, de őskohász táborba is elküldhetjük a gyermekünket.

A lányok körében továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a lovastáborok, ahol a lovak csutakolásától kezdve a díjugratás, a díjlovaglás vagy tereplovaglás rejtelmeibe is beláthatnak az érdeklődők. Fiúknak ajánlhatunk sziklamászó vagy gokarttábort.

Egy-egy ilyen intenzív táborozás után hagyjunk időt a gyermeknek pihenni, hogy feldolgozhassa az élményeket, és lehetőleg ne szervezzünk rá rögtön egy újabb, intenzív élményekkel teli hetet. Kérjük meg, hogy rajzolja le, írja meg az élményeit, esetleg a készített fotókból kollázst is összeállíthat, s ezek segítségével elmesélheti a barátainak, nagyszüleinek a táborban megélt fantasztikus pillanatokat. 

Ha összeállításunk nem lenne elég, további információkat találhatnak itt.

Címkék: vakáció, tematikus tábor, nyári táborok, különleges elfoglaltság, iskolai szünidő, szünidei elfoglaltság

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!