A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kolozsi Kilián: Új karriert építettem Magyarországon

Két éve már, hogy a Duna Televízió Család-barát magazinja új műsorvezetőkkel egészült ki. Az egyik akkori, ismeretlen ismerős arc Kolozsi Kilián volt. A Gyergyószentmiklóson született műsorvezető Kolozsváron végzett színészként, de az élet úgy hozta, hogy egy másik országban másik karriert válasszon.

Fotó: Fejér Gábor

A székelyföldi születésű műsorvezetőt Magyarországon legtöbbször különleges hangzású nevéről kérdezik. Kilián Kilyénfalváról származik, ahol néhány száz évvel ezelőtt egy Szent Kilián névre keresztelt kápolna állt.

NÉVJEGY
- 1979. március 11-én született, Gyergyószentmiklóson;
- Kolozsváron végzett színészként;
- a Figura Stúdió Színház igazgatója volt;
- a Szegedi Nemzeti Színházban olyan előadásokban játszott, mint az Anconai szerelmesek vagy a Hamlet;
- nős, egy lánya van
A szüleinek annyira megtetszett ez a név, hogy úgy gondolták, jó lesz a gyereküknek is. Ők sem sejthették, hogy fiuk nem ott éli le az életét, ahol született.

„Én kicsit máshogy kerültem Magyarországra, mint ami megszokott” – meséli Kolozsi Kilián.

„Gyergyóban terveztem az életem, szerettem volna ott folytatni a karrierem, mert pont akkor egy viszonylag magasan ívelő színházi pályát tudhattam a magaménak.

Éppen igazgatója voltam a gyergyói színháznak, sok darabban játszottam, és minden nehézségével együtt élveztem. De közbejött a szerelem. Ennek már több mint 15 éve. A feleségem Budapesten élt és dolgozott, én pedig egy döntéshelyzetben találtam magam.

Választanom kellett, hogy karrier és a színház, vagy a család és egy új élet, sok-sok kilométerrel odébb. Utóbbi mellett döntöttem, és egy-két év után kezdett beindulni a dolog. Tudtam, hogy ha színészként akarok elhelyezkedni, akkor a nulláról kell kezdenem, hiszen itt senki nem ismert.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 9. számának 46. oldalán!)

Címkék: család-barát, zebra, kolozsi kilián, duna televízió, veszélyben, krékpártúra

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!