A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Király Viktor, A Dal 2022 műsorvezetője: A zenélés mellett szívesen tévéznék a jövőben

Énekes és zeneszerző, A Dal 2012, 2014 és 2018 döntőse - és 2022-ben A Dal 11. évadának műsorvezetője. Király Viktor házigazdaként tért vissza az ország egyetlen dalválasztó show-jába, amit óriási lehetőségnek tart, hiszen folyamatosan keresi az új kihívásokat. A zenész-műsorvezető exkluzív interjúban mesélt az első adások tapasztalatairól a Ridikül Magazinnak.

Fotó: MTVA-Zih_Zsolt

A televíziós élet kiszámíthatatlanságából kaphattál némi ízelítőt a második élő adásban. Hogyan ért a hír, hogy műsorvezető társad, Rókusfalvy Lili betegség miatt nem tudott veled tartani a dalverseny második fordulójában?

– Teljesen váratlanul ért ez a forgatókönyv. A műsorvezetés mély víz nekem, sohasem próbáltam előtte, Lili magabiztossága rengeteget segített. Rátonyi Kriszta ugrott be a helyére, aki szintén vérprofi, és szuper volt vele együtt dolgozni. Technikailag megoldottunk mindent, de Lilivel már összecsiszolódtunk az elmúlt hetekben, amit lehetetlen ilyen rövid idő alatt ugyanúgy megteremteni. Ettől függetlenül élvezem, hogy adódott egy új lehetőség az életemben, próbálom a legtöbbet kihozni belőle.

Visszanézed az adásokat? Mennyire vagy elégedett magaddal?

– Igen, mert abból sokat lehet tanulni. Az első alkalomnál egy kicsit magabiztosabb voltam, mert előtte sokat készültünk rá. A második adásban már veszítettem ebből, mert nem volt annyi időm felkészülni, mint korábban, hiszen minden héten jelentkezik A Dal 2022. Remélem, hogy idővel felveszem a ritmusát a show-nak, és akkor jobban elengedem magam. A többiek azt mondják, szerencsére nem látszik rajtam, amikor feszengek.

A feleségedet, Virág Anitát a hatoslottó-sorsolás műsorvezetőjeként már többször láthattuk a képernyőn. Hogyan értékeli a te teljesítményed? Kritikus veled?

– Mindig próbálom objektíven nézni a teljesítményem, ezért saját magammal vagyok a legkritikusabb. Mivel én ismerem a legjobban az adottságaimat, körülményeimet, így tudom megítélni, hogy jó vagyok vagy sem. A feleségem mellett az édesapám, édesanyám, a nővérem, Linda véleményét is rendszerint kikérem, tehát nem utasítom el a visszajelzéseket. Kommenteket nem igazán olvasok, csak másoktól tudom, hogy sokan örültek, hogy műsorvezető lettem.

Hogyan fér meg a zenélés mellett A Dal 2022 műsorvezetése?

– Egyelőre a nyári koncerteket tervezzük, szép lassan kezd megtelni a naptár. A dalválasztó utolsó adása után biztosan pihenéssel töltjük majd az időnket. Az a terv, hogy egy rövidebb családi nyaralásra megyünk, regenerálódunk egy kicsit, rápihenünk a koncertszezonra.

El tudod képzelni, hogy a jövőben párhuzamosan a zenélés mellett televíziós munkákat is vállalj?

– Abszolút! Jól érzem magam mindkettőben, és megférne egymás mellett. Több olyan zenészt is ismerhetünk, aki a zenei karrierje mellett műsort is vezet, ilyen például Nagy Feró, aki a Petőfi rádióban vezet műsort, vagy Lola, aki az M2 Petőfi TV-nél dolgozik hosszú évek óta, de számos egyéb példát lehetne hozni még a hazai és a nemzetközi médiából is.

Hogy tetszik neked A Dal idei évada?

– Figyelemmel kísérem a produkciókat, és büszke vagyok a mai fiatalságra, hogy bátran nyúlnak hozzá a zenéhez. Több versenyzőnél is azt érzem, hogy nem kifejezetten azt figyeli, hogyan lehet sikeres egy dal piaci szempontból, hanem egyszerűen olyan dalokat ír, amelyek örömet okoznak neki. Ez egy bátor dolog, főleg Magyarországon. A döntőbe jutó, szimfonikus produkciókat pedig már nagyon várom!
(x)

Címkék: mtva pr, király viktor, dal 2022, rátonyi kriszta

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!