A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kiállni a vágyainkért

Titok, misztikum és még mindig tabu. Ez a női orgazmus. Pedig a jó hír az, hogy tanulható, fejleszthető és mindenkinek lehet. Van viszont egy rossz hírünk is: intimitás nélkül aligha lehetséges. Ez utóbbiból viszont egyre kevesebb jut manapság.

Fotó: Shutterstock.com

Kékes Réka orgazmusszakértővel a stúdiójában találkozom, ahol az arra nyitottakat ösztönzi szexuális tanulásra, változásra, fejlődésre. Rögtön leszögezi: tévhit, hogy a workshopokat csak nők látogatják, legalább annyi férfi vesz részt rajtuk, mint nő.

„A közhiedelmekkel ellentétben a legtöbb férfit nagyon foglalkoztatja, miként szerezzen örömöt és gyönyört a partnerének – fűzi hozzá. – Nem véletlen, hogy a neten a jónimasszázs az egyik legtöbbet keresett kifejezés.”

Túl az aranykalitkán

Az erős kisugárzású szex- és intimitásoktató komoly utat tett meg ahhoz, hogy megszerezze a titulusát. „Két felnőtt gyermek édesanyja vagyok, aki korábban kilépett a tökéletesnek tűnő párkapcsolatából. Otthagytam az aranykalitkát.

Bár egykori társammal hatalmas szerelmet éltünk meg, és testileg is egymásra voltunk hangolódva, tíz év után ismertem fel, hogy függőségi viszonyban éltünk. Egy ideig közösen próbáltunk nyitni a kapcsolaton és tágítani a határokon, ám jobb volt elengednünk ezt a kiszolgáltatott helyzetet. Három év kőkemény mélyrepülés után indultam el az utamon, találtam meg magamat, így váltam felnőtt nővé.”

Réka az útkeresése során jött rá, hogy nem elég elméleti szinten megérteni egy élethelyzetet vagy problémát. „Hiába fogad be bármit az elme, ha a test önkéntelenül nem úgy reagál. Ezért merültem bele az aktív mozgásmeditáció és a szabad tánc világába.”

Szexuális energiák

A szakértő úgy látja, miközben úton-útfélen ömlik ránk a pornográfia, a mai kor rengeteg tabut épít szexuális téren. „A gyerekek még képesek a tágabb értelemben vett orgazmusra, az extázisra, hiszen a kicsik még őszintén és testileg-lelkileg képesek megélni az örömöt. Ám a felnőtt világ fokozatosan leneveli őket erről.

Nem szabad sikítozni játék közben! Tilos a lábunk közé nyúlni! Nem szabad a másikat cirógatni – és még sorolhatnám. Így alakul ki tizenéves korra a tabu, a bűntudat és a gátlás, ami megnehezíti az önfeledtséget, a belefeledkezést és az örömszerzést.”

PÁNCÉLTALANÍTÁS AZ INDIÁNOKTÓL
Az egyik legismertebb módszer a testi és szexuális blokkoldásra az indián törzsi tradícióból eredeztethető "páncéltalanítás", a "dearmouring" technika. Az indián szokás szerint az arát az esküvő előtt az asszonyok bevezetik a sátorba, a tipibe, ahol úgy oldják fel a menyasszony szorongásait, hogy ütemesen rázni, ringatni, erősen nyomni kezdik az asszonyjelöltet.
A szakértő úgy véli, testtudatossággal érhetjük el a fejlődést.

„Én magam a testtudatos módszerek és a bodywork által kezdtem el átírni a régi, rosszul működő programjaimat, amelyek a sejtjeimbe voltak programozva. Ahogy egyre mélyültem ezekben, úgy jöttem rá, hogy a legmélyebb testi erő a szexuális energia.

Az orgazmus során válik ugyanis az ember igazán élettel telivé és befogadóvá. A szexuális energiával való munka legfőbb célja, hogy képessé váljunk az orgazmikus energiánkat növelni, akadályok nélkül keringetni, felszabadítani a fizikai testben.

Ennek egyik legfontosabb pillére az életerőnk aktivizálása, növelése, a teljes szexuális kapacitásunk elérése, valamint a szexuális energiát akadályozó blokkok feltárása, megszüntetése.”

Készüljünk az örömre!

Réka szerint a női orgazmus tanulható és fejleszthető képesség. „Fontos, hogy ráérezzünk a saját intim szükségleteinkre és a szexuális határainkra, és hogy ezeket ki is fejezzük – a test és a szavak nyelvén egyaránt. Ám mindenekelőtt érzékeljük minél pontosabban a saját testünket.

A folyamatos pörgés helyett nyissuk meg az érzékszerveinket, és figyeljünk oda a testünk minden rezdülésére, reakciójára. Olyan lesz, mintha sejtszinten nyílnánk meg, a blokkolt energia pedig áramlani kezd. Fontos felkészítenünk magunkat testileg és lelkileg is az örömre, ne a másiktól várjuk el, hogy okvetlenül örömöt szerezzen.”

A testtudatoktató úgy látja, nem a szexualitás, hanem az intimitás körül van a legtöbb félreértés. „A szexualitás ugyanis szinte mindig az intimitáson alapul, ami azt jelenti, hogy pontosan tudom, miként vagyok benne az adott kapcsolatban.

Intimitás nélküli szexre kizárólag a gépek képesek. Elemi létjogosultsága van napjainkban az intimitásnak, ám legelőször ne egy partner révén keressük, hanem saját magunkkal, önnön testünkkel és személyiségünkkel fedezzük fel.

Hiszen hogyan is létezhetne intimitás úgy, hogy nem szeretjük önmagunkat és a saját testünket? Kapcsolódjunk ki, fedezzük fel és élvezzük a testünket, valamint álljunk ki saját vágyainkért!”

Címkék: intimitás, testtudat, orgazmus, szexuális energia, dearmouring

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!