A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kétszer mindörökké, amíg a bíró el nem választ

A régi mondás szerint az új házasság sikerének titka az előzőből hozott tapasztalat. De vajon igaz lehet ez azokra is, akik másodszorra is ugyanazzal az emberrel kötik össze az életüket, akitől már egyszer elváltak? Ez a dupla házasságkötés gyakoribb, mint gondolnánk.

Fotó: PuzzlePix

A sztárvilágban is gyakran találunk olyan párokat, akik másodszor is ugyanahhoz mentek feleségül, vagy ugyanazt vették el feleségül, akivel korábban egy fedél alatt sem tudtak maradni.

Se veled, se nélküled: Frida Kahlo és Diego Rivera

A mexikói festőművésznő 1929-ben, 22 évesen ment hozzá a nála 21 évvel idősebb Diego Riverához a magasan képzett istenített festőművészhez. Diego Rivera a 20. századi Mexikó legnépszerűbb festőjeként az ősi múltat éltette, hatalmas falképei általában a spanyol hódítás előtti mexikói történelmet mutatták be. Rengeteg megbízást kapott, folyton dolgozott. Vele ellentétben Frida soha nem tanult festészetet, képei mégis lenyűgözték, lenyűgözik a világot.

De míg férje életmódjában, gondolkodásában is inkább a Nyugatot követte, addig a feleség a hagyományos öltözködést választotta, megjelenése mindig különc, egész személyisége felkavaró, meghökkentő volt. Miként szerelmi élete is.

Házasságuk alatt sem zárkózott el a kalandoktól, a testi szerelemtől. Rövid ideig Trockij szeretője volt, majd halálos testi vonzalom kötötte a magyar származású, valóban jóképű fotóshoz, Muray Miklóshoz. Sok művészettörténész szerint nőkkel is voltak szerelmi viszonyai. Nem csinált titkot abból, hogy milyen vonzónak találja Chavela Vargas Costa Rica-i énekesnőt, akiről fiatal kora óta tudni lehetett, hogy a nőkhöz vonzódik.

Igaz, férje is csalta őt az asszisztensével, majd Frida húgával. Kapcsolatuk első perctől kezdve viharos és szenvedélyes volt. Így történhetett, hogy bár 1939-ben elváltak, egy évvel később újra összeházasodtak. A viharos frigy 1954-ig, Frida haláláig tartott.

Együtt a vörös szőnyegen: Jean-Claude Van Damme és Gladys Portugues

Fotó: Shutterstock.com

Van Damme élete soha nem volt mentes a botrányoktól. Szerelmi élete is zavaros. A belga harcművész alapvetően tökéletes izomzatának s a hozzá tartozó kisfiús, szégyenlős arcberendezésének köszönheti színészi karrierjét. Filmjeiben keveset beszél, annál többet bunyózik, és bizony sok fiatal lány álmaiban megjelenik.

Van Damme 1987-ben vette feleségül a hozzáillő, szintén tökéletes izomzatú, kedves arcú testépítőt, Gladys Portuguest. Házasságukból két gyerek született, Kristopher és Bianca Brigitte. Bianca szépsége szülei fiatatalkori szépségén is túltesz. De a jól sikerült gyerekek sem tudták megakadályozni 1992-ben (Jean-Claude szerelmi afférjai miatt) szüleik válását.

A férfi próbálkozott más asszonyok karjaiban megtalálni a boldogságot. Gladysszel kötött harmadik és ötödik házassága között feleségül vette Darcy LaPier színésznőt. Végül 1999-ben visszatalált Gladyshez, akivel újra összeházasodtak.

Azóta valószínűleg inkább baráti viszonyban és két külön fedél alatt élnek. Hiszen Jean-Claude Van Damme magánélete ma sem mondható kiegyensúlyozottnak. Bár elmúlt 60 éves, mégsem nagyon bír magával. A bulvárlapok szerint a belga akcióhős Amerikában a feleségével, szülőhazájában pedig ukrán szeretőjével él, akivel évek óta tart már a nem is titkolt viszonya. Bár eleinte mint személyi asszisztensét vitte magával mindenhová, ma már nem rejtegeti a fiatal nőt. Sőt, a pletykák arról is szólnak, hogy állítólag már viszonyuk sincs…

De hát ki lát bele egy amerikai sztár életébe! Egy biztos, a vörös szőnyegen felesége pózol mellette, aki hatvan felett és smink nélkül is fantasztikusan néz ki.

Az örök szerelem: Elizabeth Taylor és Richard Burton

Fotó: PuzzlePix

A két amerikai szupersztár kapcsolata, viharos szerelme, válása, majd újraházasodása élénken érdekelte az akkori sajtót. Szerelmük két váláson át vezetett a beteljesülésig.

1963-ban az akkor már háromgyermekes, 31 éves házas, ragyogó szépségű, de kicsit hisztis Elizabeth Taylor a Kleopátra forgatásán ismerte meg az akkor 38 éves Richard Burtont, aki szintén házasságban élt.

Elizabeth Rosemond Taylor kétszeres Oscar-díjas és Golden Globe-díjas angol-amerikai színésznő, a fantasztikus szépségű asszony sikere a Kleopátra után meredeken ívelt felfelé. Világhírű rendezőkkel és kollégákkal dolgozott együtt, akik szerint a forgatásokról soha nem késett, mindig tudta a szövegét, profi volt. Magánéletében viszont mindig, mindenhol a hollywoodi sztárt játszotta, és kínálta a pletykákat a bulvársajtó számára.

Fénykorában a világ legszebb asszonyának tartották. Talán az állandó stresszt próbálta levezetni azzal, hogy kapcsolatról kapcsolatra szállt. Ráadásul akibe beleszeretett, ahhoz hozzá is ment. Összesen nyolcszor. A frigyek ritkán tartottak sokáig, azonban az esküvők jó alkalmak voltak arra, hogy Liz szépségét ünnepelje a sajtó a csodálatosabbnál csodálatosabb esküvői ruháiban.

Richard Burtonnel először 1964-ben álltak az oltár elé. Ez a házasságuk tíz évig tartott. majd válásuk után nem sokkal, 1975-ben ismét megesküdtek, de egy évre rá végleg elváltak. Házasságukból gyermek nem született. Richard örökbe fogadta Liz előző házasságából született lányát, Liza Toddot, illetve közösen adoptáltak egy beteg német kislányt, Mariát, akinek az egészségét hosszadalmas és méregdrága műtétek sorozatával állíttatták helyre.

Elizabeth Taylor évekkel később egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy élete egyik leghelyesebb döntése volt az, hogy kétszer is esélyt adott Burtonnel való házasságának.

Egy tisztázatlan baleset árnyékában: Natalie Wood és Robert Wagner

Fotó: PuzzlePix

Natalie Wood négyéves korában kezdett filmezni, korának egyik legnépszerűbb gyereksztárja volt. 16 évesen kezdte forgatni egyik leghíresebb filmjét a Haragban a világgal címűt, Jean Deannel amely a tinédzserkori lázadásról és szorongásról szólt. Ezért az alakításáért Oscar-díjra jelölték. Felnőttként olyan filmekben tűnt fel, mint a Ragyogás a fűben, vagy a West Side Story.

Nem volt még húszéves, amikor 1957-ben hozzáment a nála 8 évvel idősebb Robert Wagnerhez. A házasság öt évig tartott, és válással végződött. Wood zűrös magánélete jó sok pletykával szolgált az amerikai bulvárlapoknak, mivel sok nyilvános és titkos kapcsolata volt színésztársaival, kollégáival. Járt Dennis Hopper színésszel, Nicky Hiltonnal, a szállodadinasztia örökösével, sőt Elvis Presley-vel is.

1972-ben ismét összeházasodtak Wagnerrel, majd egészen 1981-ig, Natalie haláláig voltak együtt. 1974-ben egy lányuk született. Natalie idősebbik lányát, Natashat Robert fogadta örökbe a színésznő halála után.

A haláleset körülményei máig tisztázatlanok. 1981 novemberében Wood férjével, Wagnerrel és egy kollégájukkal elutazott a kaliforniai Catalina-szigetre a Splendour nevű hajójukon. November 29-én éjjel a három színész sokat ivott. Később a férfiak nem találták sehol Woodot. Holttestét másnap reggel fedezték fel, a Catalina-sziget melletti vízben lebegve. Halálát véletlen fulladásnak minősítették. 

A szexbomba kalandjai: Pamela Anderson és Rick Salomon

Fotó: Northfoto

Az egykori Baywatch-sztár 2007-ben ment először a világhírű pókerjátékoshoz, Rick Salomonhoz. A frigy nem tartott sokáig, talán Pamela eseménydús szerelmi élete miatt. Viszonylag hamar, 2008 februárjában el is váltak. Hat évvel később ismét megpróbálták, újra kimondták a boldogító igent, de hiába volt a próbálkozás: nem telt el egy év, s újra váltak.

A legendás szőke hajú, nagy mellű szexszimbólum valójában kifejezetten művelt, politikai és társadalmi ügyekben is tájékozott volt, de nem ez érdekelte a világot. Anderson korán nővé érett, s ennek következményei lettek. Éveken át a bébiszittere zaklatta, még csak tizenkét éves volt, amikor egy huszonöt éves férfi megerőszakolta, és tizennégy évesen tömeges erőszak áldozata lett.

A Playboy címlapok és a Baywatch sztárjaként beskatulyázták, s ebből a szerepkörből nem tudott kitörni. Hatszor házasodott és hatszor vált el. Fiai apjával, Tommy Leevel 1994-ben ismerkedtek össze, s kevesebb, mint két hónap múlva össze is házasodtak. Idővel azonban a kapcsolatuk elromlott, és, noha többször szétmentek és újra összejöttek, 1998-ban hivatalosan is elváltak.

Magát egyedülálló anyának tartja, mert ugyan Tommy Lee valamennyire besegített, Pamela alapvetően egyedül nevelte fel a fiait, és úgy érzi, jó munkát végzett. Mindig figyelt arra, hogy ismertségét és népszerűségét fontos társadalmi ügyek szolgálatába állítsa: hosszú évtizedek óta működik együtt egy állatvédő szervezettel, és a WikiLeaks alapítója, Julian Assange szabadulásáért is küzdött.

Annyi jó pasi után egyedül: Melanie Griffith és Don Johnson

Fotó: PuzzlePix

Melanie Griffith fiatalon bájosan szép nő volt. A kor szupersztárjai szerettek bele. Járt Warren Beattyvel, Ryan O’Neillel, Don Johnsonhoz és Antonio Banderashoz pedig hozzá is ment. Egyikükkel sem él már házasságban, s ha néha-néha őszintén elmondja, egyedül van, bánja a rengeteg plasztikázást.

A legtöbben Antonio Banderas feleségeként ismerték. A spanyol szívtipró előtt két másik férfival is házasságot kötött. 19 évesen, bájos kislányként ment először a nála nyolc évvel idősebb Don Johnsonhoz 1976-ban, ez a frigy csak fél évig tartott. 13 évvel később, 1989-ben még egyszer megpróbálták, és 1994-ig együtt is maradtak.

1981-ben Steven Bauer, a Ray Donovan sztárja következett, akitől legidősebb fia, Alexander Bauer született. 1989-ben váltak el. Bauerrel történt szakítása után Griffith visszament Don Johnsonhoz. Az újraházasodás után, 1989-ben született meg közös gyerekük, A szürke ötven árnyalata későbbi sztárja, Dakota Johnson. A kislány sem tudta azonban házasságukat megmenteni. Másodszor is elváltak, a pletykalapok szerint az ital volt a főbűnös.

Ugyanabban az évben ismerte meg az akkor karrierje csúcsán lévő spanyol színészt, Antonio Banderast. A legendás szerelemből egy kislány született. Stella Banderas most 27 éves. A híres színész házaspár közel húsz évig élt együtt. Ám ennek a frigynek is válás lett a vége. Úgy tűnik, a szakítások nem tették tönkre a kapcsolatokat, ugyanis Griffith nyilatkozatai alapján mindegyik volt férjével jó viszonyt ápol.

A gyűlölet ellenére: Eminem és Kimberly Scott

Fotó: Northfoto

A rap koronázatlan királya, Eminem, polgári nevén Marshall Mathers is kétszer vette el ugyanazt a nőt, miközben szövegeiben gyakran elreppelte, hogy mennyire gyűlöli. Csakúgy, mint a többi boldogságát nem találó sztárnak, neki is nehéz gyermekkora volt. Drogfüggő anyja egyedül nevelte. Állandóan költöztek egyik városból a másikba. A rappernek 1999-ben jelent meg az első albuma. Azóta a popzene élmezőnyéből sohasem hiányzik.

Eminem és Kim 1999-ben házasodtak össze először. Közös kislányuk, Hailie 1995-ben született. S bár, talán a címlapok figyelmének felkeltése miatt, mmindenhol azt nyilatkozták, hogy ki nem állhatják egymást, három gyerekről is gondoskodtak. A közös kislány, Hailie mellett Kim másik kapcsolatból származó gyermekét és Kim unokahúgát is felnevelték.

Egy elég csúnya kocsmai balhé után Eminem beadta a válókeresetet. A válás után a rappert a kor szinte minden híres popsztárjával kapcsolatba hozták. Állítólag Britney Spearssel is randevúztak, bár ezt egyikük sem erősítette meg soha.

Ahogy mondani szokták, sok kaland után 2006-ban Eminem és Kim úgy döntött, hogy újra összeházasodnak. Ez azután történt, hogy Eminem megígérte, soha többé nem köt ki más nő ágyában. Valahogy a dolgok máshogyan alakultak. A második házasság sem tartott sokáig. Ugyanebben az évben ismét elváltak.

A két jó barát: Elon Musk és Talulah Riley

Fotó: Shutterstock.com

A világ leggazdagabb emberének számító Elon Musk szeret házasodni. Számos híres nővel volt kapcsolatban. Hét gyermeke született, és háromszor vált el. De csak egyetlen nő létezik, akit kétszer is elvett. Talulah Riley brit színésznővel 2008-ban ismerkedett meg, 2010-ben összeházasodtak, majd 2012-ben elváltak. Aztán 2013-ban újfent nekifutottak, és 2014-ben végleg elváltak.

Amikor a riporterek megkérdezték, hogy mi értelme volt ilyen rövid időre másodszor is összeházasodni, Riley azt nyilatkozta, hogy „az újraházasodás azért volt, mert együtt éltek, s mindenkinek úgy mutatták be egymást, ő a férjem, vagy ő a feleségem. Aztán mindig magyarázkodni kellett, hogy ja, nem, várj, már nem vagyunk házasok. Ez így bonyolult volt, egyszerűbbnek tűnt összeházasodni. S annak ellenére, hogy kétszer is elváltunk – folytatta a színésznő – kettőnk között nagyon mély szerelem és kapcsolat van. Ő egy nagyszerű barát, aki vigyáz rám.”

Akik imádnak férjhez menni

Fotó: Shutterstock.com

Victoria Beckham, a Spice Girls lánybanda énekesnője 1999-ben ment férjhez a világhírű focistához, David Beckhamhez. Hatalmas esküvőt tartottak egy ír kastélyban. A házasságnak voltak hullámvölgyei, de a két híresség valamiképpen mindig kikecmergett a párkapcsolati szakadékból. S hogy ez így is maradjon, 2017-ben egy visszafogottabb ceremónia keretében megismételték házassági fogadalmukat.

Matt Damon és Luciana Barroso második esküvője nagyobb és feltűnőbb volt, mint az első, amit csak szűk körben, csendesen tartottak. Bezzeg a másodikon 2013-ban a Karib-szigetek egyikén, a St. Lucián fergeteges lagzit rendeztek. A pár egy üdülőt is kibérelt a vendégeknek hétvégére. A bennfentesek szerint Matt a feleségének szeretett volna kedveskedni azzal, hogy megszervezte ezt megújító ceremóniát.

Címkék: richard burton, elizabeth taylor, frida kahlo diego rivera, jean-claude van damme, eminem, elon musk

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!