A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kényelmesen bebugyolálva

Noha az indián nyár még melenget a nap sugaraival, az esték borzongatóak, a reggelek ridegek, és néha napközben is hűvös, nyálkás az idő. Még nem akarunk nehéz szövegkabátba bújni, a ballon viszont túl könnyűnek tűnik. Itt az alkalom, hogy jó melegen bebugyoláljuk magunkat.

Fotó: Thinkstock

Bár idén ősszel még divat az öves, az alakot kiemelő, térdig érő kabátfazon, mégpedig eleven színekben, kötelező viseletnek nem mondhatjuk. Abban az átmeneti időszakban, amikor hideg és meleg váltakozik a nap folyamán, ideális viselet a kendő vagy a poncsó, esetleg ezek szabott testvére, a pelerin.

Kezdjük ez utóbbival, amelyik kimondottan elegáns viselet, afféle ujjatlan kabát. Válla és ujj nélküli karrésze mindig szabott, este akár alkalmi viselet is lehet, ha bársonyból, laméból készül. Nappalra lehet lóden vagy bármilyen szövet, de inkább az ősz színeiben illik viselni. 

A pelerin legnagyobb előnye, hogy bármit alá vehetünk, akár vastagabb pulóvert is, rövidebb változata pedig sportos, nadrághoz kiválóan illik, de megbújhat alatta kiskosztüm vagy koktélruha is. Egyaránt jól mutat lapos sarkúval és tűsarkúval. Ez a keleties stílusú és fazonú ruhadarab létezik kabát változatban is, mikor japán kimonószerű ujjakat kap a hatvanas éveket idéző bő fazon.

A poncsó amolyan átmenet a pelerin és a nagykendő között. Anyaga rendszerint kötött, de lehet nemez is, mintája általában rusztikus, mexikói, indián motívumokkal, vagy Európában népies mintákkal. Rendszerint nem szabott, csak a fej- és az ujjrész helye biztos, különben éppen csak körülleng minket.

Létezik olyan tipus, amelyikbe bele kell bújni, és olyan is, amelyik elöl gombos, vagy csak lazán nyitott, hogy összefogjuk magunkon, így rekesztve ki a hideget. Vigyázat, mert míg a pelerin szabott stílusa miatt mindenkinek jól áll, addig a nagy keblű hölgyek csak óvatosan viseljék a poncsót: terebélyesebbnek mutatja viselőjét a valódi körfogatánál!

Átmeneti időre a legegyszerűbb megoldás a nagykendő. Ezekből is lehet már olyan „hibrid" fazont kapni, amelyik bizonyos területeken – fej- és vállrésznél – szabott, a többi rész pedig szabadon lebeg, így a nyakunkba kanyaríthatjuk, bőven hagyva helyet az alatta levő pulóvernek, vagy épp a vállunkon szorosan összehúzva borzonghatunk a hidegebb időben.

A kendő mindig horgolt vagy kötött, de nem feltétlenül lyukacsos, néha szövetet idézően tömör. Színvilágában sokkal többet enged meg magának, mint elegánsabb testvére, a pelerin. Lehet vidám, tarka, s idézheti az őszi falevelek színét is. A lényeg, hogy puha, és kellemes meleget ad a hűvös őszi napokban. Jól bebugyolálhatjuk magunkat vele!

Címkék: divat, őszi viselet, pelerin, poncsó, nagykendő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!