A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kavics a tóban

Valamennyiünk életében lehetnek olyan pillanatok – sőt, néha hosszabb időszakok is –, amikor úgy érezzük, nem bírjuk tovább. Idegesek vagyunk, fáradtak, rossz az emésztésünk, a közérzetünk. Fáj a fejünk, rosszul alszunk, reggel alig bírunk felkelni. Ilyenkor jön a kávé, a fájdalomcsillapító, netán az alkohol, a cigaretta. Pedig vannak olyan egészséges feszültségoldó módszerek, amelyek segítenek.

Fotó: Shutterstock.com

Hallottál már például a tibeti hangmasszázsról?

Valószínűleg nem sokat.

Pedig a  hangmasszázs egy több mint 5000 éves, védikus tudáson alapuló módszer. Holisztikus terápia, mely hozzásegít a belső béke kialakításához és fenntartásához.

A HANGMASSZÁZS FONTOSABB HATÁSAI
- Stressz okozta feszültség és probléma oldása
- Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése
- Nyaki és vállizomzat lazítása, fejfájás megszüntetése
- Az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldása
- Vérkeringés javítása, energiablokkok oldása
- Öngyógyító folyamatok beindítása, immunrendszer erősítése
- A légzés javítása és mélyítése, koncentráció javítása
- Szorongásos állapot megszüntetése, alvászavar és pszichoszomatikus betegségek gyógyítása
A kezelés a földre helyezett matracon történik. A terapeuta meleg takarót terít a vendégre, majd teste különböző pontjaira különböző méretű tálakat helyez. Ezután váltakozó sorrendben egy filcütővel megszólaltatja őket. Az érzés zsongító.

A csodálatosan csengő tálak hatására a lélek megnyugszik, a test elernyed. A rezgések átjárják az egész testet, fellazítják az energiablokkokat, és jólesőn ellazítanak, áthatolnak a bőrön, az izmokon, eljutnak a szervekhez, egész a sejtekig, és visszaállítják testi-lelki harmóniánkat.

Ahhoz, hogy a hangmasszázs hatásmechanizmusát megértsük, tudnunk kell, hogy az anyagi világban minden rezonál. A fény, a hang és a fizikai testek más-más hullámhosszon rezegnek. Az emberi fül a hangokat a 15 Hz és 21 kHz közötti tartományban érzékeli.

A tibeti hangtálak hanghullámai 13,8 Hertz rezgésszámmal elérik az emberi agyat, hatásukra nyugalom és béke érzése áraszt el bennünket. Olyan állapotba kerülünk, mint röviddel az elalvás előtt.

A terápiát egy Peter Hess nevű német fizikus dolgozta ki. Hess közel 20 éves kutatómunkája során mindvégig a hagyományos keleti zene emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásával foglalkozott. Számos tanulmányutat tett Nepálba, Tibetbe és Indiába.

A tálak ma már itthon is kaphatók: bár nem olcsók, mivel 12-féle fémből készültek, Minden tálba kovácsolnak egy meteordarabot, valamint egy ősi hangtál parányi darabját. A tálakat 32 órán át négy kovácsmester kovácsolja, míg elérik különleges zengésüket.

A Peter Hess Institute által ellenőrzött és bemért hangtálak szakszerű megszólaltatásakor a keletkező rezgés hasonlóképpen terjed a testben, mint amikor egy tóba kavicsot dobunk, és a hullámok koncentrikus köröket alkotva keresztülvonulnak az egész tavon.

Így árad szét a szervezetünkben is a hangtálak rezonanciája.

Címkék: stresszoldás, rezgés, hangmasszázs, tibeti tál, holisztikus terápia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!