A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kávé és szerelem

Ha egy fiatal nő és egy idősebb férfi kapcsolatáról van szó, sokan arra gondolnak, hogy a férfi felszínes, és csak a szexualitás hajtja, a nő pedig a pénzért vagy a karrierje érdekében van vele.

Fotó: Shutterstock.com

De vajon ezek a sztereotípiák bizonyíthatóak? És mindezek ellenére kialakulhat-e igaz szerelem köztük?

Brian Collison és Luciana Ponce amerikai szociálpszichológusok egy kérdőíves felmérés alapján arra jutottak, hogy a leggyakoribb sztereotípiák, melyeket az emberek az ilyen párokról gondolnak, a következők: a nők csak az anyagi biztonságot, illetve a társadalmi státuszt remélik a kapcsolattól, a férfiak pedig csak kihasználják a fiatalabb nők irányíthatóságát és vonzó külsejét.

A két pszichológus egy következő felmérés során felvetette, hogy a nők esetében az apakomplexus is nagy szerepet játszik, vagyis lelki késztetésből választanak idősebb partnert, akitől azt a törődést várják, amit kiskorukban az édesapjuktól nem kaptak meg.

Zsuzsi barátnőm évekig járt egy vele egyidős sráccal, akit a családja és a barátai mind-mind az egekig dicsértek. A srác jó családból való, udvarias, kedves volt, és mérnöknek tanult.

A kapcsolatuk kezdetén még minden gördülékenyen ment, hiszen mindketten szerettek úszni, kipróbálni a legújabb trendi étkezdéket, minden hétvégén a szokott helyeken buliztak a közös barátokkal, és ez így ment egészen odáig, amíg Zsuzsit nem öntötte le egy idegen férfi forró kávéval.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 7. számának 56. oldalán!)

Címkék: szerelem, korkülönbség a kapcsolatban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!