A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kávé és szerelem

Ha egy fiatal nő és egy idősebb férfi kapcsolatáról van szó, sokan arra gondolnak, hogy a férfi felszínes, és csak a szexualitás hajtja, a nő pedig a pénzért vagy a karrierje érdekében van vele.

Fotó: Shutterstock.com

De vajon ezek a sztereotípiák bizonyíthatóak? És mindezek ellenére kialakulhat-e igaz szerelem köztük?

Brian Collison és Luciana Ponce amerikai szociálpszichológusok egy kérdőíves felmérés alapján arra jutottak, hogy a leggyakoribb sztereotípiák, melyeket az emberek az ilyen párokról gondolnak, a következők: a nők csak az anyagi biztonságot, illetve a társadalmi státuszt remélik a kapcsolattól, a férfiak pedig csak kihasználják a fiatalabb nők irányíthatóságát és vonzó külsejét.

A két pszichológus egy következő felmérés során felvetette, hogy a nők esetében az apakomplexus is nagy szerepet játszik, vagyis lelki késztetésből választanak idősebb partnert, akitől azt a törődést várják, amit kiskorukban az édesapjuktól nem kaptak meg.

Zsuzsi barátnőm évekig járt egy vele egyidős sráccal, akit a családja és a barátai mind-mind az egekig dicsértek. A srác jó családból való, udvarias, kedves volt, és mérnöknek tanult.

A kapcsolatuk kezdetén még minden gördülékenyen ment, hiszen mindketten szerettek úszni, kipróbálni a legújabb trendi étkezdéket, minden hétvégén a szokott helyeken buliztak a közös barátokkal, és ez így ment egészen odáig, amíg Zsuzsit nem öntötte le egy idegen férfi forró kávéval.

Egy esős tavaszi délután történt, amikor Zsuzsi összeütközött az utcán egy idősebb úrral, aki véletlenül kiverte a kezéből a frissen vásárolt kávét. A kávé végigömlött a lány fehér ballonkabátján. A negyvenes évei végén járó férfi kopaszodott, pocakos is volt, így semmiképp sem felelt meg a fiatal lány ízlésének.

De mégis, amikor Zsuzsi meghallotta érces, mély hangját, ahogy rendezetlen szakálla alól dadogva kért bocsánatot, valami egészen különös éteri bizsergés járta át a testét. Miután mindketten kifogytak az udvariaskodó szavakból, a férfi megkérdezte a lányt, hogy meghívhatja-e egy kiengesztelő kávéra. Zsuzsi saját magát is meglepve belement, ezzel a tettével pedig elindította a lavinát.

Zsuzsi szülei és barátai a mai napig nem hajlandók elfogadni a férfit, aki szerintük csak kihasználja a lány naivitását. A férfi volt felesége és barátai gúnyosan beszélnek a kapcsolatukról, és meg vannak győződve, hogy nem telik bele pár hét, és a lány elhagyja őt. Ennek már két éve, és a furcsa pár továbbra is szerelmes. Az esküvőt tervezgetik.

Ha hiszitek, ha nem, a férfi sem anyagilag, sem a karrierjében nem tudja segíteni Zsuzsit, Zsuzsinak pedig mindig is tökéletes volt az apjával való kapcsolata. Na, de akkor miért vannak együtt? Talán mert mindketten imádják a rakott krumplit, vagy a fekete-fehér romantikus filmeket? Vagy csak, mert jókor voltak jó helyen? Nem lehet, hogy egyszerűen csak szerelembe estek?

Címkék: szerelem, korkülönbség a kapcsolatban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!