A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kapunyitási pánik

Érdekes dolog megélni, hogy mindaz, amiről az ember korábban csak könyvben, csak tanulmányaiban olvasott, vele is megtörténik. Mostanában egyre többet hallani a quarterlife crisisről, másképpen a kapunyitási pánikról.

Fotó: Shutterstock.com

Hallottam, olvastam is sokat erről. Tudom róla, hogy létezik, azonban más tudni róla, és más átélni.

Most, hogy elérkeztem tanulmányaim végéhez. Nincs többé katalógus, nincs gyomorgörcs, nincs vizsgaidőszak, nincs többé ravasz puskázási módszer. Nincs többé szakdolgozatírás, amikor minden egyes fél mondatot fogcsikorgatva és vért izzadva préselek ki magamból. Nincs többé Tisztelt Tanárnő, és Tanár úr, nincs többé egyetem.

Végre. De akkor most mi van?

Előtted az élet, fiam, tengernyi a lehetőség, csak annyit kell tenned, hogy kitárod az ajtót. Meg persze meg kell írnod az önéletrajzod. Illetve állásokat kell pályáznod. Ne aggódj, könnyű lesz. Mondták a tanáraim.

Könnyű? De mégis hol kezdjem? Kommunikáció szakos diplomámmal lehetek bármi. A riportertől (amire persze nincs semmi esély, mert ahhoz kapcsolatok kellenének), a recepcióson át, lehetek rendezvényszervező asszisztens és animátorgyakornok, weblapszerkesztő, információs étékesítő munkatárs vagy beutaztató referens.

Túl sok minden. Hogyan lehet ezek közül választani.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 9. számának 40. oldalán!)

Címkék: álláskeresés, kapunyitási pánik, kockázat, külföldi munka, jó fizetés, stabilitás, méltó állás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!