A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jósoljunk zaccból! De működik?

A jóslásokat a legtöbben elfogadják, de csak úgy, hogy ami rossz belőle, azt nem hiszik el. A kellemetlen képet valahogy elfelejtjük, abban bízunk, hogy mire megtörténne, átírjuk a jövőt, és minden rendben lesz.

Fotó: Shutterstock.com

Sokféle orákulum van, kártya, ón, üveggömb és sorolhatnám, de egyszerűbb lenne azt mondani, hogy a világon minden orákulum, ha jósolok belőle. Jósolhatok a felhőkből, a virágok szirmaiból, egy falevél erezetéből, egy marék homokból, a hal pikkelyéből… Egyszerűbb lenne felsorolni, hogy miből nem jósolhatok, csakhogy olyan nincs.

Szimbólumokban a megfejtés

Mert minden, de minden orákulum, ha engedem, hogy a tudatalattim rajzolja a megfejtést. A kávézacc is ilyen, marad egy fekete maszat a csésze alján, amit a tányérra borítunk, aztán szabadjára eresztjük a fantáziánkat. Mi lehet az a kis pötty, meg az a hajlított akármi? És a tudatalatti felel. Szimbólumokat fejt meg, fordít át magyar nyelvre.

Jung szerint ezek a szimbólumok a tudattalanunk jelzőrendszeréből valók, és ez a jelzőrendszer ősidők óta létezik, és generációról generációra száll. Az álmainkban vagy a jóslatainkban szereplő szimbólumok tehát javarészt ugyanazt jelentik mindannyiunk számára.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 10. számának 54. oldalán!)

Címkék: jungi kollektív tudat, szimbólumok a jóslásban, jóslás zaccból, szimbolikus megfejtések

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!