A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jobb, ha nem tudjuk?

Bulizzatok csak nyugodtan a lányokkal, én addig elmegyek a szeretőmhöz! Nagyon vigyázzunk, ha ezt a mondatot halljuk, hölgyeim! A párunk lehet, hogy viccnek szánja, nagy valószínűséggel azonban igaz, és ő azt gondolja, úgyse hisszük el. A téma nem túl kellemes.

Nehéz ügy a hűtlenségről beszélni. Olyan hölgyek ültek a stúdióban, akik már megtapasztalták párjuk hűtlenségét. Nem azért jöttek, hogy kiteregessék a szennyest, de néha jól esik erről beszélni, és ha mást nem, a tanulságokat levonni belőle. Nagy különbség van megcsalás és megcsalás között – ez volt vendégeink egyöntetű véleménye. Nehéz ezt elfogadnia annak, aki még nem tapasztalt ilyet. Minden kapcsolatban benne van a lehetőség, de létezik olyan kaland, amelyik felfrissíti a „báziskapcsolatot” – mondta Győri Szilvia pszichológus. Olyan világban élünk, ahol hatalmas a választás szabadsága. "Már nem ölhetik meg a férjek a hűtlen asszonyt" – tette hozzá Gabi, aki az egyik első magyar törvénygyűjteményt, Verbőczy hármaskönyvét hozta példának arra, mennyire más volt a középkorban a hűtlen asszony és a hűtlen férj megítélése.  

Fotó: Várszegi Sándor

Völgyi Zsuzsi megtanulta, hogy ne féltékenykedjen, ne kutakodjon, és főleg ne kérdezzen rá! „Vannak férfiak, akik hódítással táplálkoznak, ebből nyerik az energiát, az önbizalmat. Jobb, ha nem tudjuk! És ha gyanús, akkor is tagadjon! Hitesse el, hogy én vagyok az egyetlen nő a világon, akit nem csaltak meg!”

Gór Nagy Mária olyan szomorúan kezdett bele a történetbe, hogy azt hittük, nem is mondja végig. „Vidéki forgatása volt, nehezen ment, keveset járt haza. Láttam rajta, hogy valami baja van, talán szakmai gondok, de én el voltam foglalva a pelenkákkal, nem foglalkoztam vele. Karácsony este úgy gondoltam, én most jó feleség leszek, aki segít a férje lelki problémáin. Kértem, hogy mondja el, segítek. A válasz olyan hidegzuhanyként ért, hogy azt hittem, nem kapok levegőt: azt mondta, fél éve együtt él valakivel.”

"A jeges víz – bólogatott Zsuzsi kesernyés mosollyal – az szörnyű lehet, amikor teljesen gyanútlan vagy. Én gyanakodtam, egyszer felhívtam, hogy hol van. Mondott valami távoli kerületet, pedig kettővel előttem ment a kocsival."

Meglepetés férfivendégünk azután jócskán felborzolta a hölgyek kedélyét. Kovács Áron azt kérte, tegye föl a kezét, aki ismer olyan párt, ahol soha egyikük sem csalta meg a másikat. Sok kéz tényleg nem emelkedett a magasba, de Völgyi Zsuzsié igen: „A nagybátyám és a felesége!” "Hadd beszéljek a nagybátyáddal négyszemközt öt percet" – nevetett Áron, aztán kifejtette, hogy a hűség nem természetes állapota az embernek. De azért, mielőtt sajnálni kezdenénk Áron párját, el kell mondanunk, hogy 16 éve élnek együtt, második gyermeküket várják, hullámhegyeken- és völgyeken át kitartanak egymás mellett. Áron elve az őszinteség és az egyenlőség: amit szabad az egyik félnek, azt szabad a másiknak is. Völgyi Zsuzsival élvezettel folytatták a vitát arról, szabad-e tudnia a másiknak arról, hogy megcsalták. Áron szerint igen, hiszen ugye az őszinteség… Zsuzsi körömszakadtáig ragaszkodott a „nem”hez, mert minek terheljünk fölösleges problémákkal egy kapcsolatot.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!