A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jennifer Lopez és a gyilkos ötödik X

Jennifer Lopezt, avagy a lányt a szomszédból senkinek sem kell bemutatnunk, viszont a júliusban ötvenedik születésnapját ünneplő dívát már annál inkább, mivel nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy ezt az imázst már évtizedekkel ezelőtt kinőtte.

Fotó: Shutterstock.com

A Bronxban született, de Puerto Ricó-i származású sztár eredetileg táncosként kezdte, klubokban lépett fel, és meghallgatásokra járt. Szerepelt többek között MC Hammer U can’t touch this című klipjében, majd Janet Jacksonnal is turnézott táncosként.

Igen, ő ugyanaz a Jennifer Lopez, akit a Dalok szárnyán című 1997-es filmjéért Golden Globe-ra jelöltek, és aki ezzel megnyitotta az utat a latin nők számára Hollywoodba, sőt még azon túlra is.

Ő az az egyedülálló tehetség, akinek karrierje a mai napig töretlenül ível felfelé, akinek 2001-ben egyszerre hozott kasszasikert egy filmje (Szeretném, ha szeretnél Matthew McConaughey oldalán) és második nagylemeze, a J. Lo.

Ma már jól látszik, hogy amióta 1991-ben részese lett a show-businessnek egy pillanatra sem állt meg, lépésről lépesre egy üzletasszony megfontoltságával és egy igazán tüzes latin szépség energiájával építette karrierjét. Ennek köszönhető, hogy sosem kellett választania az éneklés és a színészet között, mert megtalálta a megfelelő egyensúlyt.

A saját szabályai szerint játszik

Jen mindig is nagyon önálló volt, végzős középiskolásként már megmérettette magát egy filmes válogatáson, és el is nyert egy kisebb szerepet egy alacsony költségvetésű filmben. Talán ez volt az a pillanat, amikor megsejtette, milyen út állhat előtte.

Az érettségi után saját lakásba költözött, hiszen a tánc biztos megélhetést nyújtott számára, és míg a New Kids on the Block háttértáncosaként fellépésről fellépésre járt, a filmes kasztingokat sem hagyta ki. Számos mellékszerepének köszönhetően magabiztos lett a kamerák előtt, 1997-ben megkapta a már említett Selena szerepét, amellyel több mint egymillió dollárt keresett.

Ő volt az első latin származású színésznő, aki ekkora összeget vihetett haza. Két évvel a nagy hollywoodi áttörés után végre teret engedett muzikalitásának, megjelent az „If You Had My Love”, és Britney Spears után ő lett a következő énekesnő, aki debütáló dalával a Billboard Hot 100 lista éléig jutott.

A divat világába 2011-ben kóstolt bele, akkor indította el J. Lo néven saját ruhamárkáját, sőt, tavalyig összesen húsz különböző illathoz adta a nevét.

Mélyrepülések nélküli karrier, nehézségekkel teli magánélet

Fotó: Shutterstock.com

Mielőtt a rajongók megalkották volna Brad Pitt és Angelina Jolie nevéből „Brangelinát”, bizony volt egy „Bennifer” is. Jen és filmsztár kedvese, Ben Affleck évekig álompárnak számított. A Gengszter románc (2003) című filmjük kapcsán találkoztak, majd mindenki azt hitte, hogy kapcsolatuknak házasság lesz a vége, eljegyzésüket azonban felbontották.

Ekkorra Jennifer már túl volt két váláson is. Egy évig az akkoriban pincérként dolgozó Ojani Noa felesége volt, majd háttértáncosának, Cris Juddnak is kimondta a nyolc hónapra szóló boldogító igent. 

Lopez harmadik házassága viszont hét évet ért meg, mely bár nem egy emberöltő, mégis a leghosszabb kapcsolata volt, és azon a mély barátságon alapulhatott, amit Marc Anthonyval már párkapcsolatuk előtt is ápolt. Ikreik, Maximilian és Emme 2008-ban születtek meg, akiknek életében ma is fontos szerepet játszik énekes édesapjuk, hiszen a szülők a válás ellenére barátok maradtak.

Marc után egy fiatalabb férfi következett: háttértáncosa, Casper Smart mellett kötött ki, aki azonban csak hidat jelentett Jennifer számára az igazi boldogság felé. A színész-énekesnő napjainkban az egykori baseballjátékos Alex Rodriguezzel ért látszólag révbe. 

Elhamarkodottnak tűnhet ez a kijelentés, így inkább idézzük Jen saját szavait a Grazia magazinnak nemrégiben adott interjújából: „Ha korábban találkozunk, nem lett volna ilyen sikeres a kapcsolatunk. Szükségem volt arra, hogy ide-oda csapongjak, hogy mindeközben megtaláljam önmagam. Nem voltam kész egy egészséges kapcsolatra, mert még nem tudtam, hogyan lehetnék arra alkalmas. Először meg kellett tanulnom megbecsülni és értékelni magam, meg kellett birkóznom a bizonytalanságaimmal.”

Fotó: Shutterstock.com

A Lopez-művek sosem áll le…

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy mi az, ami ennyi idő után is előreviszi J. Lo-t. Amellett, hogy az utóbbi években tehetségkutató műsorok bírájaként a televíziózásba is bepillantást nyert, és hogy ezzel párhuzamosan három éven át egy rendőrnőt alakított a Piszkos zsaruk című sorozatban, valamint mindennek a tetejében Las Vegas-i show-ja már túl van a 100. előadásán, még mindig van ihlete. Mert ő sosem másnak, hanem saját magának akart bizonyítani, örökké új kihívásokat keresve.

Legutóbb például az Álommeló című filmben. A vásznon egy okos, de diplomával nem rendelkező nőt alakít, aki egy felturbózott önéletrajznak köszönhetően diploma nélkül nyeri el élete nagy lehetőségét. S bár könnyű vígjátékról van szó, melyben Lopez a tőle megszokott módon hozza a csinos és okosan vicces szépséget, a film telitalálat.

Fotó: Freeman Film

Többek között azért, mert megannyi filmje után most először láthatjuk érett nőként, dacára, hogy szerepe szerint fiatalabbat alakít. S miután a filmnek ő a producere is, tényként fogadhatjuk el, hogy ezzel a történettel akarja megmutatni a vele egykorú nőknek, hogy a kor tényleg nem több egy számnál, hogy 50 évesen is lehet nagyot álmodni, mert az egyetlen ember, aki az utunkba állhat, az mi magunk vagyunk. 

Ez a gondolat mostanában alapvető szerepet játszik Lopez életében, de nem ez az egyetlen nagy igazság, amit 25 éves karrierje során megtanult.

„Ami mássá tesz, az az erősséged” – szól Lopez mantrája, mely alapvetően meghatározta az elmúlt évtizedeit. Bronxi lánykényt nem illett Hollywoodba, de hamar rájött, hogy ez nem kívülállóvá, hanem még erősebbé tette őt. Sokan gondolják úgy, hogy nem egyszerű vele együtt dolgozni, mert roppant céltudatos, mindig kimondja, amit gondol.

Szakmájában, ahol a #metoo kampány hatása még csak most kezdi igazán éreztetni a hatását, ki kellett állnia magáért, mert helyette senki sem tette meg. Rájött, hogy feministának kell lennie. Nőként mindig is alábecsülték őt, és elmondása szerint az emberek a mai napig meglepődnek rajta, hogy nemcsak szép és kedves, de okos is.

Igazi multitalentumához, az énekes, táncos, színész, producer és anyaszerephez persze kellett végtelenül optimista életszemlélete is, humora, a nagy szíve, valamint a másokba vetett hite, hiszen csapatjátékos.

Jennifer Lopez két lábbal áll a földön világsikere ellenére is. Lelkében pedig ott „lélegzik” az az igazi, vagy ha úgy tetszik, valódi nő, aki mindennap többre és többre sarkallja.Ez sikerének esszenciája. 

Fotó: Shutterstock.com

Jennifer Lopez legemlékezetesebb filmjei:

 • Dalok szárnyán (1997) - Golden Globe-jelölés legjobb női főszereplő musical és vígjáték kategóriában
 • Mint a kámfor (1998)
 • Szeretném, ha szeretnél (2001) - Kids' Choice Awards-díj legjobb női főszereplő kategóriában
 • Álmomban már láttalak (2002)
 • Hölgyválasz (2010)
 • A szomszéd fiú (2015)

J.Lo és a zene

Jennifer Lopez karrierje során 9 nagylemezt adott ki, ezekből egyet spanyol nyelven. Az MTV Music Awardson 2000-ben a legjobb R & B, 2001-ben és 2002-ben pedig az év női előadójának választották.

Legsikeresebb slágerei:

 • Waiting for Tonight (1999) - Grammy-díj-jelölés Legjobb tánczenei felvétel kategóriában
 • Let's Get Loud (1999) - Grammy-díj-jelölés Legjobb tánczenei felvétel kategóriában
 • Love Don't Cost a Thing (2001)
 • Jenny from the Block (2002)
 • Get Right (2005)
 • On the Floor (2011)
 • Ain't Your Mama (2016)

Címkék: jennifer lopez, golden globe, ben afleck, matthew mcconaughey, dalok szárnyán, bennifer, casper smart, álommeló, marc anthony, alex rodriguez, j-lo

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!