A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jason Statham: Olimpiai bajnok helyett profi színész lett

Jason Statham 52 évesen is elmondhatja magáról, hogy kirobbanó formában van. Az angol színész neve mögé a harcművészt és visszavonult műugró titulust is elhelyezhetjük. A sportkarrier helyett viszont inkább az akciófilmeket választotta. Így ismerhettük meg A szállítóból, vagy éppen Guy Richie filmjeiből.

Fotó: Shutterstock.com

Jason Statham – aki teljes neve alapján még egy Michaellel is rendelkezik – 1967. július 26-án született az Egyesül Királyságban található Shirebrookban. Édesanyja táncos volt, édesapja pedig utcai árusként kereste a napi betevőt.

A család nem élt nagy fényűzésben, de nyugodt, békés életük volt. Egy bátyja van, akivel gyerekként – apjukkal kiegészülve – még utcazenéltek is. Az apja énekelt, a bátyja gitározott, ő pedig dobolt. Később a norfolkbeli, Great Yarmouthba költöztek, ahol Jason eldöntötte, hogy nem fog édesapja nyomdokaiba lépni, és az utcai árusító helyett ő inkább harcművész lesz.

Nem véletlenül választotta ezt, hiszen a sport komoly szerepet játszott az életében. Öt évig focizott, imádta a búvárkodást, de műugróként még az olimpiára is szeretett volna kijutni.

Az angol műugró-válogatott tagja volt

A nyolcvanas években profi sportoló lett, de mégsem harcművészként. Mivel imádta a vizet, és jól is mozgott benne – főként a magas helyekről való vízbe ugrálás vonzotta – a műugrást kezdte el komolyabban űzni. 1988-ban a szöuli olimpián tagja volt a brit műugrócsapatnak, de fájó pont az életében, hogy az olimpiára nem jutott ki.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 11. számának 57. oldalán!)

Címkék: luc besson, blöff, rosie huntington-whiteley, jason statham, műugró, guy ritchie, a szállító, kelly brook

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!