A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Január

Van valami ebben a januárban, ami az agyamra megy. De most komolyan. Miért olyan szomorú mindenki az utcán? Még csak fel sem akarnak lökni a villamoson. Csak álldogálnak némán az emberek, még a maszkon át is látszik, ahogyan lógatják az orrukat, és biggyesztik az ajkukat. Vagy csak velem van a baj? Lehet, hogy nem is ők, hanem én lettem szomorú?

Fotó: Shutterstock.com

Minden év elején ez történik. A karácsony még csak-csak lemegy, újfent szingliként szinte már beletörődve, hogy az én generációmban csaknem lehetetlen komoly társra lelni, majd jön a szilveszter, fölösleges másnap, aztán ez.

Január 1-jén az ember lánya, hacsak nem történt valami csoda, jobb híján csak azt várja, hogy magától elmúljon a nap. Valahol a rokonságban beleerőltetnek azért egy kis lencsét, mert ennél rosszabb anyagi helyzetben már úgysem lehet, szóval lenyeli. Majd otthon, a felvidulás reményében megnézi századjára a Bridget Jonest, és hiába tervezte el, mégsem írja meg az újévi fogadalmait.

Nos, én is itt tartok. Hiába próbálnám tagadni. Emlékszem, már gyerekként is volt valami deprimáló a januárban, de akkor még eljártunk szánkózni, ott volt a sok lecke, és a februárt átugorva beköszöntött a tavasz. De ahogy telik az idő, a január minden évben egyre súlyosabb teherként ül a mellkasomra, és nem is hajlandó onnan leszállni egészen áprilisig.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 1. számának 36. oldalán!)

Címkék: változás, változtatás, új évi fogadalmak

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!