A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Improvizációk felsőfokon

Rendhagyónak és egyedülállónak ígérkezik idén a Jazzy Fesztivál, amely szeptember 15. és 18. között, immár hatodik alkalommal olyan nevekkel várja a közönséget, mint Candy Dulfer, Geszti Péter és a Jazz+Az, a Random Trip szuperválogatottja, valamint St. Martin.

Fotó: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Az igényes zene kedvelőinek egyik kedvenc fesztiválja most sem fog csalódást okozni, az idei fellépők méltó követői az eddigi sztároknak, a korábbi években ugyanis olyan produkciók léptek fel, mint például a Mezzoforte, Matt Bianco, a De Phazz, Mario Biondi vagy a Shakatak.

A 6. Jazzy Fesztiválon  a  nemzetközi sztár Candy Dulfer lesz, de meghallgathatjuk a Geszti Péter Produkció új zenei anyagát, ott lesz a Random Trip szuperválogatottja (Tátrai Tibor, Tóth Vera, Fábián Juli, Dés László, Barabás Lőrinc, Romhányi Áron, Zentai Márk, Vígh Arnold, Gábor Andor, Delov Jávor és DJ Q-Cee), valamint St. Martin is.

Idén, szeptember 15-én, a Geszti Produkció kezdi a fesztivált. Geszti Péternek néhány hónapja jelent meg új zenei anyaga Létvágy címmel, de a koncerten felcsendülnek a Rapülök, a Jazz+Az és a Gringo Sztár dalai is, jazzesre áthangszerelve.Az előadó különleges repertoárral lép színpadra új lemezének vendégelőadóival, Pély Barnával, Váczi Eszterrel és Gereben Zitával.

Másnap, szeptember 16-án a szaxofon királynője, Candy Dulfer ad koncertet. Candyt nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen többször lépett fel már Magyarországon. Egyik legemlékezetesebb koncertje több évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban volt az azóta sajnos elhunyt Prince zenekarával. A hölgy minden kétséget kizáróan az európai jazz kiemelkedő fúvósa, funkydalai mellett olyan világslágereket is jegyez, mint a Lily was here vagy a Pick Up the Pieces.

Szeptember 17-én a Random Trip All Stars lép a Jazzy színpadára, ráadásul egy igazi szuperválogatottal: a formációban ezúttal Tóth Vera, Fábián Juli, Dés László, Barabás Lőrinc, Tátrai Tibor, Romhányi Áron, Zentai Márk, Vígh Arnold, Gábor Andor, Delov Jávor és DJ Q-Cee izzítja a hangulatot.

A program lüktető alapokon egy hatalmas improvizáció, ahol a művészek egymást inspirálják. Ezekkel a fellépőkkel és a Jazzy Fesztivál közönségével minden bizonnyal egyszeri és megismételhetetlen koncert lesz.

A fesztivál szeptember 18-án St. Martin koncertjével zárul. A szaxofonos itt mutatja majd be új lemezét, melyet a Molnár Dixiland Banddel készített. A szerzeményekkel visszahozzák a jazz aranykorát, a harmincas évek Amerikáját: St. Martin virtuóz szaxofonjátéka a swing egy új arcát mutatja be.

Jazzy Fesztivál, 2016. szeptember 15–18.
MOM Sport- és MOM Kulturális Központ, Budapest

Címkék: geszti péter, jazzy fesztivál, candy dulfer, st. martin, random trip

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!