A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Immunerősítő kisokos

Mi tagadás, elég rossz évünk volt. A járvány, a háború, az energiaválság, az infláció s ezek következményei nagyon sok stresszel, szorongással, bizonytalansággal jártak. Járnak. Az, hogy kinek mennyire sikerül komoly betegség nélkül átvészelni ezeket a nehéz időket, azon is múlik, hogy milyen erős az immunrendszere.

Fotó: Shutterstock.com

Ezt tudjuk. De tudjuk-e vajon, hogy mit tehetünk mi magunk azért, hogy ezt a fontos rendszerét a szervezetünknek megvédjük?

Reggel szelén este cink

Fontos tudnunk, hogy a stressz megnövelheti vitamin- és nyomelemszükségletünket. Dr. Mangó Gabriella orvos, természetgyógyász írja közösségi oldalán, hogy a szervezetnek tél közeledtével milyen vitaminokra és nyomelemekre van szüksége.

A szerves szelénből 75-100, maximum 200 microgrammra. Ha reggel vesszük be, akkor segítünk szívünknek a keringésre, májunknak a méregtelenítésre, hormonrendszerünknek pedig a pajzsmirigyre gyakorolt hatását fokozni. Cinkből 15-25 mg-ot érdemes szedni, de mivel ellazító hatása is van, ezért jobb este szedni. Bármelyikkel szedhető együtt a D- és a C-vitamin, sőt, ezek még fokozhatják is a szerves szelén, cink felszívódását.

A vitaminokból ajánlott napi adag körül viták vannak. A C-vitamin legelfogadottabb napi dózisa 1000 mg. A D-vitamin ajánlott adagja 3000 NE. Ha valaki belázasodik, akkor a megfelelő folyadékbevitel mellett a C-vitamint pár napig nyugodtan felemelhetjük 6000 mg-ra. A szelént, cinket duplázhatjuk. A D-vitamint viszont nem érdemes emelni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 11. számának 40. oldalán!)

Címkék: belflora, cink, szelén pszicho-nero-immunológia, immunrendszer,, a stressz betegítő tényező, vitaminok hatása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!