A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Így barnulunk télen!

Bizony, ha a napon vagy a szoliban kínozzuk a bőrünket, előbb-utóbb elveszíti a fényét, rugalmasságát, nedvességtartalmát, és ahogy telnek az évek, egyre nehezebben tud regenerálódni, telítődni. De akkor hogyan legyünk mégis barnák, akár télen?

Fotó: Shutterstock.com

Léteznek önbarnító krémek és spray-k, sőt, barnító eljárások. Barnítószalonok is várják a nyári színre áhítozókat. Ki lehet választani a kívánt színárnyalatot, így nem éri meglepetés az embert. Az önbarnítás alapja a radírozás, mert a hámló bőr foltos lesz a barnítószertől.  

UV-mentes barnulás

Annyi az egész, hogy lefújják az embert, és kész is. De mivel? Az új eljárás UV-mentes, így nem károsítja a bőrt. Egy speciális cukorszármazék lép kémiai reakcióba a bőr felső hámrétegében található aminosavakkal, és így alakul ki a természetes nyári barnaságot idéző gyönyörű bőr. Kicsit úgy működik ez, mint amikor az asztalon felejtünk egy kettévágott almát, és később észrevesszük, hogy bebarnult a húsa.

Az UV-mentes barnulás előnyei

Elsősorban azért szerethető ez a folyamat, mert a bőrt semmilyen káros hatás nem éri. A barnaság mintegy 4 óra alatt kialakul, és addig marad meg, amíg a felső bőrréteg le nem hámlik, vagyis 7-10 napig, de fokozatosan halványul. A gyakran fürdőzők, zuhanyozók számítsanak a gyorsabb kopásra. Olyanok is igénybe vehetik, akik allergiásak vagy szeplősek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 16. oldalán!)

Címkék: önbarnítás, uv-mentes barnítás, napozás kellékei, barnulás télen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!