A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Így barnulunk télen!

Bizony, ha a napon vagy a szoliban kínozzuk a bőrünket, előbb-utóbb elveszíti a fényét, rugalmasságát, nedvességtartalmát, és ahogy telnek az évek, egyre nehezebben tud regenerálódni, telítődni. De akkor hogyan legyünk mégis barnák, akár télen?

Fotó: Shutterstock.com

Léteznek önbarnító krémek és spray-k, sőt, barnító eljárások. Barnítószalonok is várják a nyári színre áhítozókat. Ki lehet választani a kívánt színárnyalatot, így nem éri meglepetés az embert. Az önbarnítás alapja a radírozás, mert a hámló bőr foltos lesz a barnítószertől.  

UV-mentes barnulás

Annyi az egész, hogy lefújják az embert, és kész is. De mivel? Az új eljárás UV-mentes, így nem károsítja a bőrt. Egy speciális cukorszármazék lép kémiai reakcióba a bőr felső hámrétegében található aminosavakkal, és így alakul ki a természetes nyári barnaságot idéző gyönyörű bőr. Kicsit úgy működik ez, mint amikor az asztalon felejtünk egy kettévágott almát, és később észrevesszük, hogy bebarnult a húsa.

Az UV-mentes barnulás előnyei

Elsősorban azért szerethető ez a folyamat, mert a bőrt semmilyen káros hatás nem éri. A barnaság mintegy 4 óra alatt kialakul, és addig marad meg, amíg a felső bőrréteg le nem hámlik, vagyis 7-10 napig, de fokozatosan halványul. A gyakran fürdőzők, zuhanyozók számítsanak a gyorsabb kopásra. Olyanok is igénybe vehetik, akik allergiásak vagy szeplősek.

Fotó: Shutterstock.com

Akár fújás, akár krém

Akár fújással, akár barnítókrémmel kezeljük magunkat, nagyon fontos az előkészület. A bronzbarna szín tartóssága és az egyenletes kopása nagyban függ a bőrradírozástól és a hidratáltsági állapotától a kezelés napján.

A bőr természetes megújulási ciklusa 28 napig tart, egy hét alatt a bőr 25 százaléka a hámlik le, ezért a barnító kezelés eredménye lassan elhalványul. Az UV-mentes barnító eljárás csupán a bőrréteg felső 25 százalékban fejti ki hatását, ezért javasolt ezt a réteget leradírozni minden kezelés előtt. Ha a barnítóoldat száraz, hámló bőrre kerül, a fakulás során a barnaság egyenetlen színűvé, foltossá válik.

Fotó: Shutterstock.com

Csak óvatosan!

  • Ne használjunk testápolót, hidratálókrémet és parfümöt a kezelés előtti időszakban. Kis mennyiségben használhatunk dezodort. A legjobb eredmény érdekében ne sminkeljünk.
  • A kezelés napján viseljünk sötét, bő szabású ruhát, és vegyük le az ékszereket. A szűk ruha ledörzsölheti vagy elmaszatolhatja a bronzosítót.
  • A kezelés után kerüljük az izzasztó tevékenységet! A heves izzadás csíkossá teheti a bőrszínt.
  • Kerüljük a vizet! A kezelés után négy óráig ne érje víz a bőrünket. Zuhanyozással 4 órát, klóros uszodavízzel 24 órát várjunk.
  • A fényvédő kötelező! A barnítószerek ugyanis nem védenek a leégéstől, ezért a napon mindenképpen használjunk fényvédő krémet. Télen is mehetünk tengerpartra, ott 50-esnél magasabb faktorszámú naptej ajánlott. 
  • Edd magad barnára! Bár barnító fény is kell hozzá, segíthetjük a barnulási folyamatot a táplálkozással is. Vannak olyan ételek, amelyek karotint tartalmaznak, és hatással vannak a bőrünk színére. Ilyen elsősorban a sárgarépa, aztán a sütőtök, a sárgabarack, de még a paradicsom is.

A fehér bőr is lehet szép!

Fotó: Shutterstock.com

A huszadik században és azelőtt még közönséges dolognak számított a barnaság. Napsütötte bőre csak a mezőkön dolgozó némbereknek volt, a vérbeli arisztokraták hófehérek voltak, a vérük pedig nyilván kék… De mi, nők már akkor is versenyre keltünk, csak épp a fehérségben versenyeztünk, így aztán nem a szolárium meg a napfény, hanem a bőrfestékek, púderek jelentették a nagy – akár halálos – veszélyt az ólomtartalmuk miatt.

Hogy még fehérebbnek tűnjön a bőr, az átfutó ereket halványkékre festették, és a paróka is fehérre váltott. Semmi szörf, semmi bikinis röplabda, csak hatalmas napernyők, na meg a repülősó, mert a kegyetlen fűző és a jó meleg paróka hamar ájulásba sodorta a nőket. (Ha mégsem ájultak el, akkor eljátszották, mert gyengének lenni volt szexi.)

Ám ma is bátran képviselhető a naptól védett, halvány bőrtónus, mert a bőr nem a színétől szép, hanem simaságától, rugalmasságától, fényétől, bársonyosságától.

Címkék: önbarnítás, uv-mentes barnítás, napozás kellékei, barnulás télen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!