A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hogyan legyünk házasok?

Amikor a barátnőimmel a házasság intézményéről beszélgetünk, általában mindig ugyanarra a konklúzióra jutunk.

Fotó: Shutterstock.com

Egyrészről attól félünk, hogy a házassággal elvész a kapcsolat varázsa, és csak a szürke, monoton hétköznapok maradnak. Másrészről pedig attól, hogy telnek az évek, és sehol sem találunk majd egy olyan bátor férfit, akiben felmerül, hogy megkérje a kezünket. Nos, ezek után inkább nem is beszélünk az egészről.

De vajon aggódnunk kéne, hogy mi lesz, ha soha nem kötik be a fejünket? Vagy a házasság olyannyira elavult dolog, hogy nem is kellene vele foglalkozni? Mindenesetre megnyugtató a tudat, hogy a mai világban egyre inkább kitolódik a házasságkötés ideje. Sőt, egyesek már teljesen le is mondtak erről a formaságról, hiszen miért szükséges egy papír ahhoz, hogy boldogon éljünk valakivel?

Régen a házasságkötés jelentette a kezdetet, ma pedig olyan, mintha ez lenne a vége. Gondoljunk csak bele, azelőtt nem volt divat, hogy a párok összeköltöztek és gyereket vállaltak, amíg meg nem esküdtek. Ma pedig az a módi, hogy előbb kell egy diploma, majd egy jól fizető állás, és persze, ezalatt minél többet kísérletezzünk a szerelemben, hiszen mikor bulizzon az ember, ha nem a húszas éveiben.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 10. számának 52. oldalán!)

Címkék: házasságkötés, miért menjünk férjhez?, együttélés papír nélkül

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!