A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Határtalan önmagunk

Számtalan beszámoló született már arról, hogy bizonyos balesetek vagy halálos betegségek során az ember kívülről látja önmagát. Bár az élmények sokfélék, abban mégis megegyeznek, hogy lényünk sokkal hatalmasabb a fizikai valóságunknál, végtelen és időtlenül létező, miközben földi testünk és énazonosságunk csak valamiféle gondolat.

Fotó: Shutterstock.com

Hazataláltak

De hiába van egyre több beszámoló a testelhagyás megtörténtéről, a hitelességükről megoszlanak a vélemények. A szkeptikusok tudományos magyarázatot követelnek, és azzal érvelnek, hogy az ilyen ’látomások’ pusztán a sokkban lévő agy neurológiai működési folyamatának eredményei, mindezt bizonyítja, hogy a jelenség előidézhető bizonyos agyterületek ingerlésével, vagy kábítószerrel is.

Ugyanakkor akik visszatértek a fizikai halál állapotából a testükbe, azt állítják, hogy az úgynevezett életük messze nem olyan valóságos és elsöprő erejű, mint az, amit a testüket elhagyva tapasztaltak. A valóság tehát szerintük nem a fizikai létezésünk, az csak valamiféle álom vagy gondolat, a valóság az, hogy spirituális lények vagyunk.

Mindannyian egyetértenek, hogy a végtelent megismerve szavakkal nem leírható boldogságot éreztek, vagy akár úgy is mondhatjuk, hogy azonosultak ezzel a páratlan érzéssel, és megnyugvásra leltek. Miközben megzavarhatatlan békességben voltak, mindent egyszerre láttak, ami a földön történt, olyasmit is, ami sok ezer kilométerrel távolabb volt a fizikai testüktől.

Látták, tudták a környező emberek gondolatait, érzéseit, és egyszerre voltak tudatában a múltnak, jelennek és a jövő történéseinek, melyek igazsága utólag be is igazolódott.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 8. számának 36. oldalán!)

Címkék: meditáció, testelhagyás, végtelen én, mooji

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!