A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ha nyár, akkor nyaralás, ha nyaralás, akkor vízpart

Egy okos idegenvezető mondta nekem egyszer, hogy a nyaralásra nem szabad sajnálni a pénzt. Mert a nyaralás olyan érzelemkonzerv, amelyet majd elő tudunk venni a hosszú, fáradt és hideg napokon.

Fotó: Shutterstock.com

Mégis egyre többen vagyunk olyanok, akik inkább csak a hosszú hétvégéket, pár napos, maximum egyhetes pancsolást engedünk meg magunknak. Pedig az nem úgy megy, hogy napi tíz-tizenkét órás munka után egyszer csak pihenő üzemmódra kapcsolunk.

A pihenést is szokni kell. Ezért egy hét szabadság tulajdonképpen semmire nem elég. Pihenni, kikapcsolódni, átállni ilyen rövid idő alatt szinte lehetetlen. Legalább három hét kellene. De ugyan ki engedhet meg három hét nyaralást mostanában!

Álmodozni azért lehet. Nézzük hát, ha választhatnánk, hova lenne jó nyaralni menni. Melyek a legnépszerűbb vízpartok, itthon, a környező országokban és a nagyvilágban.

Ha kultúra, akkor Dalmácia ékszerdoboza Dubrovnik

A világörökség részeként számontartott város, egy olyan hely, amelyet látni kell. Dél-Dalmácia kulturális központja, a kő és fény városa, Dubrovnik sziklás, betonozott, kavicsos, homokos strandjai szinte kivétel nélkül a nemzetközi előírásoknak megfelelő kék zászlós standok.

Igény szerint és bőven választhatunk az apartmanok, szállodák és kempingek között. Kirándulásra a Lokrum-sziget ajánlható, a város közvetlen közelében. Kiépített, parkosított, ezért igen kedvelt kirándulóhely a városbeliek és a turisták körében egyaránt.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 30. oldalán!)

Címkék: utazás, tengerparti nyaralás, görögország, szardínia, horvátország, tengeri strandok, hazai népszerű strandok, gyógy-és termál fürdők, természetes vizek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!