A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gyújtsunk fényt, amikor nyakunkon a sötétség!

Van-e annál keservesebb időszaka az évnek, mint amikor sötétben ébredünk, és sötétben érünk haza, pedig még csak a közepe felé jár a délután? Nem esik jól az embernek, hiába tudjuk, hogy ez ilyenkor természetes, ahogy az évszakok változása és a nap járása is. Világítani esik jól, ha már a nap nem süt eleget finom, meleg, sárga színekkel.

Fotó: Shutterstock.com

És ha már négykor sötétedik, nemigen tehetünk mást: kapcsoljuk fel a lámpát. Mégpedig, ha lehet, ne a szoba plafonjáról lógó csillárt, mert az ugyan remek általános, szórt fényt ad, de az igényeinkhez mindig jobban tud alkalmazkodni a helyi világítás. Az íróasztali lámpa és az ágy fölötti olvasólámpa ugye mindenkinek eszébe jut?

Ám az már kevésbé, hogy a világításnak dekorációs szerepe is lehet. Ha például az ágy támlája, vagy a tükör kerete mögé led-szalagot teszünk, különleges hangulatot érhetünk el – az ötleteknek csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen ezek a fényforrások már olyan aprók, hogy nem kell azon törnünk a fejünket, hol férnek el. Például a kád alatt. Olyan lesz tőle, mintha lebegne, nem igaz?

A led fényforrások azért is jók, mert a fogyasztásuk szinte elhanyagolható, és – állítólag – örökké tartanak. Hol vannak már a fél fizetésünket elfogyasztó hagyományos izzók, amelyek bírták ugyan a kapcsolgatást, viszont akár fűteni is lehetett velük, annyira felmelegedtek?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 30. számának 58. oldalán!)

Címkék: fény, lakberendezés, világítás, otthon, dekoráció, led fényforrás, természetes fény, fénycsatorna, helyi világítás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!