A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gyógyító víz reuma, meddőség, gyomorpanaszok ellen

Egykor régen az emberek bajaikra ivókúrát meg fürdőkúrát vettek. Idős asszonyok áztatták fájó térdeiket a gyógyító vizekben. Karcsú fiatalasszonyok utaztak Herkulesfürdő híres városába gyermektelenségük ellen gyógyírt keresni.

Fotó: Shutterstock.com

Később, ahogy az orvostudomány fejlődött, újabb és újabb problémák eredményes kezelésére nyílt lehetőség. Így a mozgásszervi megbetegedések és a baleseti rehabilitáció mellett a felső légúti bántalmak, az anyagcsere, a kiválasztás, illetve a keringési és az idegrendszer betegségeire, nőgyógyászati problémákra is sikeresen alkalmazták a fürdőbeli kezeléseket.

Mozgásszervi bajokra kénes vizet

Leggyakrabban ma is mozgásszervi betegségek esetén javasolják az orvosok a termálvizekben való fürdőzést. Főként reumásoknak, aztán csontritkulás esetén, a különböző végtagsérülések, protézisbeültetés után, ortopédiai műtéteket követően, bénulások, gerincsérvek esetén.

Úgy mondják, a mozgásszervi bajokra legjobb a kénes víz. A kénes vizek közül elsőként a szakirodalomban Harkányt szokás emlegetni. Nem kevésbé híres és gyógyításra évszázadok óta alkalmas a Hévízi tó. Vizének speciális gyógyerejét a tó medrét borító tőzegrétegnek köszönheti.

Egyesíti magában a szénsavas, a kénes, a kálciumos, magnéziumos, hidrogén-karbonátos és enyhe radonemanációt tartalmazó gyógyvizek kedvező tulajdonságait.

Miként mozgásszervi panaszok gyógyítására ajánlják Csokonyavisonta, Kehidakustány, Sárvár, Harkány, Miskolctapolca–Barlangfürdő, Zalakaros, Gyula, Hajdúszoboszló hévizeit is.

Budapesten pedig szinte valamennyi fürdő, a Király a Gellért, a Széchenyi, a Lukács és a Rudas vize is jótékony hatású.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 30. oldalán!)

Címkék: gyógyvizek, pikkelysömör, hajdúszoboszló, csorna, parád, zalakaros, kehidakustány

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!