A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Géza jelenleg elérhető

Szinte hihetetlen, hogy mekkora károkat tud okozni az önbecsülésben egy meg nem nyitott üzenet. Szerintem a facebookos messenger applikáció ugyanolyan súlyos bosszúságokat képes előidézni egy tinédzser lány életében, mint akár egy egyetemet végzett nőében.

Fotó: Shutterstock.com

Teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, mit tudsz az életről, vagy az internet világáról, a végén te is ott végzed, gubbasztva a laptopod vagy okostelefonod előtt, meg-megnyitva újra és újra a messengert, és lopva figyelve, hogy az a bizonyos személy mikor volt utoljára elérhető, és ha nemrég elérhető volt, vajon miért nem nyitotta meg, amit írtál neki.

Ha bezzeg sms-ről van szó, az teljesen elfogadott dolog, hogy elolvastuk, és akár több órán át nem válaszolunk, mert semmi köze a másiknak ahhoz, hogy milyen nagyon fontos dolgunk volt addig. Ezzel szemben a messenger lépten-nyomon vörös számokkal kijelzi a profilképünk alatt, hogy épp ráérünk, vagy akár több órája fel sem néztünk az oldalra.

Női szemmel én semelyik állapotot sem tudom tolerálni – ha férfiról van szó.

Ha ugyanis írtam neki, és elérhető, de nem válaszol, az a baj. Ha meg sem nyitja, de elérhető, az még nagyobb baj. Ha pedig már több órája nem volt elérhető, az meg a legnagyobb baj, mert akkor nyilván mással találkozgat vagy megcsal.

Persze azt elfogadom, hogy nem minden nő ilyen súlyosan paranoiás. Ha elérhető a férfi, és nem válaszol, eleinte csak zavaró a dolog, de végül is elfogadható, tíz perc elteltével már kezd bosszantóvá válni, és amikor fél óra telik el, és a férfi már nem elérhető, válasz viszont nem érkezett, az egyenlő egy arcon csapással.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 50. oldalán!)

Címkék: üzenet, önbecsülés, bosszú, válasz, várakozás, messenger

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!