A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fuss, hogy megtudd, miért futsz!

Láttam egyszer egy filmet. Ultrafutókról szólt, akik épp a 246 kilométeres Spartathlonon indultak el. Egyszerűen nem értettem, mi visz rá bárkit is, ha nem a görögök győzelmének hírét viszi futva, hogy ilyen távon elinduljon. A dokumentumfilm végén aztán bőgtem. Akkor még mindig nem értettem ugyan, de legalább éreztem. Azóta futok nagyjából. És most éppen neked mesélem el, miért is jó annyira ez a szenvedély.

Fotó: Shutterstock.com

Nem vagyok jó futó, sőt futónak sem nagyon nevezném magam, esetleg szaladgálónak, aki azért folyamatosan növeli a megteendő távot, és javítja az állóképességét.

Hogy hogyan kezdődött? Nálam úgy, hogy pont egy évvel ezelőtt szörnyülködve néztem a rólam készült nyaralós képeket. Nem szépítgetem az akkori állapotomat: kiadósan rám terebélyesedett a nyugalom, a mozgáshiány és a meglehetősen kalóriadús táplálkozás.

Előtte még az is történt, hogy januárban volt egy kis fülzúgásom, amiért infúzióra jártam, aztán nem sokkal később becsípődött egy ideg valamelyik csigolyám és valamelyik másik csigolyám közé, amitől üvöltöttem minden pillanatban.

Több mint harminc éve ülök írógép, számítógép és különböző klaviatúrák előtt, s bár mindig mozgékony voltam, igazán aktívan (értsd: heti rendszerességgel) mégsem mozogtam.

Persze imádtam bringázni, falat is másztam néhányszor, állítólag valami hegyet is, de erre alig emlékszem a kisebb pánik miatt, jártam jógára, amikor kimerültem és padlón voltam, tollasoztam és frizbiztem a strandon, szerepelt még a síelés, kirándulás, lovaglás is a repertoárban.

Csak épp egyik sem rendszeresen.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 34. oldalán!)

Címkék: erdő, futás, spartathlon, ultrafutás, idegbecsípődés, mozgásszegény életmód, izomláz

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!