A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Foltos farmerek az út mentén...

Ha kedvemre való megbízás egyáltalán van a világon, akkor az "írj a farmerdivatról, légy szíves" biztosan az. Fülig érő szájjal nyakamba vettem a várost, mert tájékozódás nélkül egy sort se (aztán vettem négy nadrágot). Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas információk következnek!

Fotó: Shutterstock.com

Ezen a nyáron áttörés jött a farmerfazonban. Az eddig kötelező, második bőrünk-szerű tapadós cicafarmert a háttérbe tolta a széles szárú, egyenes fazon. Korábban ezt a típust párhuzamnadrágnak hívtuk, most egyenes szárú a neve.

Felcsavart szárral viseljük, mert ami a hosszakat illeti, minden nadrág bokamutogató az idén. Akik eddig azt hitték, szép csípő és fenék kell a sikkes farmerhez, ez évben nyugodtan levihetik a hangsúlyt a karcsú bokára.

Van még a trapéz, ez vádlitól bővül, és nincs felgyűrve. Aztán a szűk szárúak, a bokánál pici cipzárral.

A farmerek hatvan százaléka agyonhasogatott, de jó sok mésszel spricceltet és foszlósra lyukasztottat is árulnak. A minősíthetetlenül nyúzottakhoz gyönyörű szatén- vagy zsorzsettblúzokat ajánlottak a tervezők, ékköves, gyöngyös díszítéssel, fodrokkal, esetleg szabadon hagyott vállal, tetkóval a saját bőrön.

A farmerdzsekik idén háromnegyedes ujjúak, s virágos ruhákkal viselhetik azok a nők, akik még fizetnek a tömegközlekedésért. A farmerruháknak és -nadrágoknak még ilyen minimális életkori tűrésküszöbük sincs, mert a normál színű és nem szaggatott, fröcskölt vagy másképpen feltűnősített modelleket akárhány évesen is hordhatjuk, ha simán beleférünk.

S mivel idén visszatértek a magas derekú modellek, még a kilókat is segít kordában tartani egy-egy trendi példány.

Akik megengedhetik maguknak, hogy a lebarnult combjukat vagy a kreol bokájukat mutogassák a hasadékokon át, vagy a szezon elején vett papucskájukat billegtessék (mert két lehetséges lábbeliben végződik a farmernadrág: tornacipőben és kecses kis papucsban), azoknak érdemes minél kevesebbet fedő topokat vagy ellenkezőleg, végtelenül hosszú ingeket felvenniük. Ez utóbbiakat persze nyitva, a top fölé, hogy a farmer összes hasadéka érvényesülhessen.

Ui.: Farmerruhát alig találtam, a farmeringek is illegalitásban vonultak. Az egyik leghíresebb amerikai márka viszont elhagyta Magyarországot, de előtte töredékáron kisöpörte a készletét.

Ezért mondtam az elején, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas mondatok következnek. Ugyanis négy nadrággal lettem gazdagabb, olcsóbban, mintha korábban egyet vettem volna. Fájó jövőbeli hiányukat ezzel próbáltam előcsillapítani.

Címkék: farmer, divat, nyár, farmernadrág, párhuzamos fazon, trapéz fazon, csőnadrág

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!